Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Lexikon

11-08-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Lexikon

« Vissza
Social Share logo

Lexikon

Nagy-Britannia kedvenc sajtja, a cheddar

A legfinomabb sajtos receptek

A cheddar sajtot eredetileg csak Angliában készítették, mára azonban az egész világ egyik kedvenc sajtféléjévé vált, Nagy-Britanniában pedig a sajtfogyasztás több, mint felét a cheddar teszi ki. Mit érdemes tudni erről a sajtkülönlegességről, és milyen receptekben tudjuk felhasználni?

Tovább a teljes cikkhez >>>

Könnyed, krémes, friss – ez a ricotta!

Mit érdemes tudni erről az olasz sajtféléről?

Az olasz konyha sokféle jellegzetes tejterméket használ, ami a magyar konyhában nem található meg, így gyakran bajban vagyunk, ha ezekkel főznénk: ez vajon most sajt? Esetleg túróféle? Mi helyettesíthető mivel? Megpróbálunk most segíteni Önöknek eligazodni ezekben a kérdésekben a ricottával kapcsolatban.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Kis sajtlexikon

Kis sajtlexikon

A sajtfajták közt nehéz eligazodni, hiszen olyan sok féle van: lehetnek lágyak vagy kemények, morzsásak vagy olvadnak, lehetnek franciák vagy olaszok, esetleg németek (és még sorolhatnánk...), ráadásul a szivárvány szinte minden színében pompáznak. Kis sajtlexikonunk segít a különböző sajtfélék közt eligazodni, találja meg Ön is legújabb kedvencét a segítségével!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Csábító desszertek

Népszerű klasszikusok a tiramisutól a crème brûlée-ig

Itt a tavasz, és lassan a nyár is, a sok egészséges zöldség és gyümölcs mellett érdemes magunknak megengedünk, hogy egy-egy csábító, hedonista desszerttel csillapítsuk édesség utáni vágyakozásunkat. A Pünkösdnél nincs is jobb alkalom arra, hogy mi is úgy étkezzünk, mint a királyok, és egy csodás étkezés után egy nagyszerű desszerttel jutalmazzuk magunkat.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Izgalmas ázsiai tészták

Próbálja ki Ön is a remek ázsiai tésztaételeket!

Az ázsiai konyha alapköve a rizs, ezt sokan evidenciának gondoljuk, azonban a keleti konyha színességéhez a rizsételeken kívül a változatos tésztaételek is nagyban hozzájárulnak, számos különböző tésztafélét használnak rendszeresen. Ezekből gyűjtöttünk most össze párat Önöknek, olvassák el, hogy mi is az a chow mein vagy a soba tészta, és hogy mire érdemes őket használni!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Széll Tamás tippjei a bográcsozáshoz

Tanulja el Ön is profi szakácsunk trükkjeit!

Halászlé, marhapörkölt, gulyás, slambuc… a magyar konyha jellegzetes ételei mind-mind más fényt kapnak, ha bográcsban készítjük el őket. Akár azt is mondhatnánk, hogy a bográcsozás, a szabad tűzön főzés a vérünkben van, azonban nem árt, ha néhány fontos szabályt szem előtt tartunk, amikor bográcsozni készülünk. Széll Tamás, a Lidl Konyha szakácsa ...

Tovább a teljes cikkhez >>>

A tavasz kedvenc zöldsége

Végre itt a spárgaszezon!

A spárga, amit más néven nyúlárnyéknak is neveznek, Európa-szerte népszerű zöldségféle. Már az ókorban is ismerték, a neve a görög asparagos szóból ered, amit fiatal hajtást jelent. A zsenge, megvastagodott spárgahajtások igen ízletesek

Tovább a teljes cikkhez >>>

Széll Tamás tippjei a tökéletes grillezéshez

Tanulja el Ön is profi szakácsunk trükkjeit!

Lassan itt a nyár, és a strandidő mellett egy másik fontos szezon is beindul, amit nagyon sokan várunk már: a grillszezon. A grillen szinte bármit elkészíthetünk. A legnépszerűbb grillételek a húsok és a kolbászfélék, de grillezhetünk halat, tenger gyümölcseit, zöldségeket, sőt akár még pizzát is – szinte bármit, amit szeretnénk. Széll Tamás, a Lidl Konyha szakácsa megosztotta Önökkel a legfontosabb tippeket, amiket mindenképp érdemes eltanulni, hogy a grillen készülő ételeink a lehető legízletesebben sikerüljenek.

Tovább a teljes cikkre >>>

Görög tejterméklexikon

Hellász legfinomabb ízei

A görög tejtermékek jellemzően juh- és kecskesajtból készülnek, fehérjetartalmuk magas, és különleges ízeket adnak a gyümölcsökhöz, salátákhoz, zöldségekhez. Ismerjük meg közelebbről az eredeti receptek alapján készülő sajtokat és joghurtokat!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Mi is az a paella?

Tudnivalók a legnépszerűbb spanyol egytálételről

A paella tradicionális spanyol rizsétel, számtalan formában létezik, és természetesen minden szakács a saját verziójára esküszik. Sokféle zöldséggel és különböző húsokkal vagy tenger gyümölcseivel készülhet, attól függően, hogy melyik spanyol tájegységről származik. Legjellemzőbb fűszere a sáfrány, a további fűszerezése az összetevőkhöz alkalmazkodik.

Tovább a teljes cikkre >>>

Húsvéti ételhagyományok

A tojástól a bárányig

A húsvéti ünnepkör hosszú időszakot ölel át, hiszen a Hamvazószerdától kezdődő 40 napos nagyböjt előzi meg a nagyhét ünnepnapjait, és az ünnepkör a pünkösddel zárul. A húsvéthoz számos étellel kapcsolatos szokás, hagyomány kapcsolódik, már az ünnep neve is magában hordozza az étkezést: az önmegtartóztatás, böjt után húst veszünk magunkhoz. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Tengeri herkentyűk

Különleges fogások a tenger gyümölcseivel

A tengeri herkentyűkből készült fogásokról a legtöbbször a tengerparti nyaralás, a kis halászfalvakban elköltött, az aznapi zsákmányból készülő vacsorák emléke jut az eszünkbe. Otthon is megidézhetjük ezeket az ízeket, megfelelő minőségű alapanyagokkal. Ehhez adunk néhány ötletet.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Germán finomságok

Németország legjobb húsai

Németország konyhája kifejezetten sokszínű. Az országon belüli földrajzi és nemzetiségi változatosságokat a regionális konyhák is jól tükrözik, illetve minden régióban más, szomszédos területek hatása érvényesül. Egy dolog azonban univerzális: a német konyha előnyben részesíti a húsos fogásokat, kifejezetten sok felvágott, húskészítmény és kolbász található a hagyományos ételek között.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Mexikói konyha a chili con carnén túl

Finomságok a burritótól a quesadilláig

A paradicsom, bab és kukorica párosításáról mindenkinek Mexikó legjellegzetesebb és legismertebb étele, a chili con carne ugrik be először. A mexikói konyha azonban számos fantasztikus ételt adott a világnak a chilin túl is, melyeket érdemes megismerni, és legfőképpen kipróbálni!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Szódabikarbóna, sütőpor, élesztő

Melyiket, mikor használjuk?

Ahhoz, hogy a süteményeink és a kenyereink levegősek, lazák és teltek legyenek, különböző kémiai és biológiai folyamatoknak kell lejátszódniuk a tésztában. Nem mindegy azonban, mit használunk, és mit mivel helyettesítünk.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Kis hallexikon

Tengeri halak

A halak fogyasztása kifejezetten egészséges, pozitív hatásait már többször bebizonyították. Érdemes ezért minél gyakrabban fogyasztanunk őket, a tengeri halak ráadásul változatosságot hozhatnak konyhánkba, illetve azok is bátran kísérletezhetnek velük, akik a kevésbé szálkás fajtákat kedvelik. Számos tengeri halfélével találkozhatunk a Lidl polcain, összegyűjtöttük Önöknek a legfontosabb tudnivalókat néhányukról

Tovább a teljes cikkhez >>>

A sertés részei

Hogyan érdemes elkészíteni őket?

Hol található a sertésben a felsál, mi a sertés „diója”, és mi pontosan a dagadó? Összegyűjtöttük a sertés húsrészeit, és azt is, hogy milyen fogások elkészítésére a legalkalmasabbak. 

Tovább a teljes cikkhez >>>