Bevásárlólista Kedvenc receptek

Lexikon

21-04-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Lexikon

Social Share logo

Lexikon

Görög tejterméklexikon

Hellász legfinomabb ízei

A görög tejtermékek jellemzően juh- és kecskesajtból készülnek, fehérjetartalmuk magas, és különleges ízeket adnak a gyümölcsökhöz, salátákhoz, zöldségekhez. Ismerjük meg közelebbről az eredeti receptek alapján készülő sajtokat és joghurtokat!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Húsvéti ételhagyományok

A tojástól a bárányig

A húsvéti ünnepkör hosszú időszakot ölel át, hiszen a Hamvazószerdától kezdődő 40 napos nagyböjt előzi meg a nagyhét ünnepnapjait, és az ünnepkör a pünkösddel zárul. A húsvéthoz számos étellel kapcsolatos szokás, hagyomány kapcsolódik, már az ünnep neve is magában hordozza az étkezést: az önmegtartóztatás, böjt után húst veszünk magunkhoz. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Tengeri herkentyűk

Különleges fogások a tenger gyümölcseivel

A tengeri herkentyűkből készült fogásokról a legtöbbször a tengerparti nyaralás, a kis halászfalvakban elköltött, az aznapi zsákmányból készülő vacsorák emléke jut az eszünkbe. Otthon is megidézhetjük ezeket az ízeket, megfelelő minőségű alapanyagokkal. Ehhez adunk néhány ötletet.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Germán finomságok

Németország legjobb húsai

Németország konyhája kifejezetten sokszínű. Az országon belüli földrajzi és nemzetiségi változatosságokat a regionális konyhák is jól tükrözik, illetve minden régióban más, szomszédos területek hatása érvényesül. Egy dolog azonban univerzális: a német konyha előnyben részesíti a húsos fogásokat, kifejezetten sok felvágott, húskészítmény és kolbász található a hagyományos ételek között.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Mexikói konyha a chili con carnén túl

Finomságok a burritótól a quesadilláig

A paradicsom, bab és kukorica párosításáról mindenkinek Mexikó legjellegzetesebb és legismertebb étele, a chili con carne ugrik be először. A mexikói konyha azonban számos fantasztikus ételt adott a világnak a chilin túl is, melyeket érdemes megismerni, és legfőképpen kipróbálni!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Szódabikarbóna, sütőpor, élesztő

Melyiket, mikor használjuk?

Ahhoz, hogy a süteményeink és a kenyereink levegősek, lazák és teltek legyenek, különböző kémiai és biológiai folyamatoknak kell lejátszódniuk a tésztában. Nem mindegy azonban, mit használunk, és mit mivel helyettesítünk.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Kis hallexikon

Tengeri halak

A halak fogyasztása kifejezetten egészséges, pozitív hatásait már többször bebizonyították. Érdemes ezért minél gyakrabban fogyasztanunk őket, a tengeri halak ráadásul változatosságot hozhatnak konyhánkba, illetve azok is bátran kísérletezhetnek velük, akik a kevésbé szálkás fajtákat kedvelik. Számos tengeri halfélével találkozhatunk a Lidl polcain, összegyűjtöttük Önöknek a legfontosabb tudnivalókat néhányukról

Tovább a teljes cikkhez >>>

A sertés részei

Hogyan érdemes elkészíteni őket?

Hol található a sertésben a felsál, mi a sertés „diója”, és mi pontosan a dagadó? Összegyűjtöttük a sertés húsrészeit, és azt is, hogy milyen fogások elkészítésére a legalkalmasabbak. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Kis sajtlexikon

Kis sajtlexikon

Az Appenzeller svájci eredetű, félkemény sajt. Eredetileg az északkeleti Appenzell régióból származik, ahol már több, mint 700 éve készítik. Természetes tehéntejből készül, legalább 3 hónapig, de akár 6 hónapnál is tovább érlelik. Színe szalmasárga, íze gyümölcsös és fűszeres, mely az érlelési időtől függően pikánssá válhat.

Tovább a teljes cikkhez >>>