Bevásárlólista Kedvenc receptek

Lexikon

17-02-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Lexikon

Social Share logo

Lexikon

Szódabikarbóna, sütőpor, élesztő

Melyiket, mikor használjuk?

Ahhoz, hogy a süteményeink és a kenyereink levegősek, lazák és teltek legyenek, különböző kémiai és biológiai folyamatoknak kell lejátszódniuk a tésztában. Nem mindegy azonban, mit használunk, és mit mivel helyettesítünk.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Kis hallexikon

Tengeri halak

A halak fogyasztása kifejezetten egészséges, pozitív hatásait már többször bebizonyították. Érdemes ezért minél gyakrabban fogyasztanunk őket, a tengeri halak ráadásul változatosságot hozhatnak konyhánkba, illetve azok is bátran kísérletezhetnek velük, akik a kevésbé szálkás fajtákat kedvelik. Számos tengeri halfélével találkozhatunk a Lidl polcain, összegyűjtöttük Önöknek a legfontosabb tudnivalókat néhányukról

Tovább a teljes cikkhez >>>

A sertés részei

Hogyan érdemes elkészíteni őket?

Hol található a sertésben a felsál, mi a sertés „diója”, és mi pontosan a dagadó? Összegyűjtöttük a sertés húsrészeit, és azt is, hogy milyen fogások elkészítésére a legalkalmasabbak. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Kis sajtlexikon

Kis sajtlexikon

Az Appenzeller svájci eredetű, félkemény sajt. Eredetileg az északkeleti Appenzell régióból származik, ahol már több, mint 700 éve készítik. Természetes tehéntejből készül, legalább 3 hónapig, de akár 6 hónapnál is tovább érlelik. Színe szalmasárga, íze gyümölcsös és fűszeres, mely az érlelési időtől függően pikánssá válhat.

Tovább a teljes cikkhez >>>