Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Legyen az idén igazán különleges a húsvét!

13-04-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Legyen-az-iden-igazan-kulonleges-a-husvet

Legyen az idén igazán különleges a húsvét!
« Vissza
Social Share logo

Legyen az idén igazán különleges a húsvét!

A húsvéti előkészületek sok energiánkat lekötik, sokszor alig marad idő a menü megtervezésére. Olyan recepteket ajánlunk most, amelyekkel felejthetetlenné varázsolhatjuk az idei ünnepet, és a család nem csak a maratoni húsvéti sonkás reggelire emlékszik majd.

Az ünnepi menüt kezdhetjük mindjárt egy rendhagyó levessel, amelynek receptjét Széll Tamás írta. A kacsalevesnek, amibe savanyú káposzta és burgonyagombóc is kerül, az a különlegesége, hogy a kacsahúst és csontokat sütőben készítjük el, és a levest is „megsütjük”. A különbség már az első falat után érezhető lesz!

Ha a család nyitott az újításokra, bevethetünk egy tavaszi, zöldséges nyúlragut, amit egy szintén nem hétköznapi köret, parmezános zabkasa kísér.

Az osso bucco egy hamisítatlan lombardiai étel, ami az eredeti recept szerint velős borjúlábszárból készül zöldségekkel, fehér borral. Mautner Zsófi kidolgozott egy „expressz” változatot, amelyben a hagyományoktól eltérően a borjúlábszárat báránycombra cserélte. Amíg a bárányhús a kuktában van, elkészíthetjük a köretet – a rukkolás burgonyapürét vagy a sáfrányos rizottót.

Ne feledkezzünk meg a maradékok felhasználásáról! A kacsahús finom szendvicsbe kerülhet az ünnepek után, marinált uborkával, sült hagymával, balzsamecettel.

A húsvéti kalács elkészítéséhez itt adtunk tippeket, a legfinomabb húsvéti süteményekhez pedig ide kattintva található inspiráció. Ha időben megtervezzük a menüt, és beszerezzük a hozzávalókat, nyugodtan, stresszmentesen készülhetünk, és több időt tölthetünk a szeretteinkkel is.

Ha tetszett a cikk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!