Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Lángos, a nyár örök slágere

07-06-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Langos-a-nyar-orok-slagere

Lángos, a nyár örök slágere
« Vissza
Social Share logo

Lángos, a nyár örök slágere

A nyárhoz bizonyos ételek elengedhetetlenül hozzátartoznak: a fagylalt és a sült hekk mellett a lángos is a nyarat és a vízpartot jelenti, a hőség, a kikapcsolódás és a strandolás elengedhetetlen részei.

Lángos, a nyár örök slágere

Bár a külföldi turisták számára a zsírban kisütött lágy kelt tészta – hogy a rá kerülő sós feltétek: sajt, tejföl, fokhagyma kombinációját ne is említsük – bizarrnak hathat, mi már gyerekkorunktól kezdve tudjuk: a lángosnál kevés finomabb sült tészta van. A nyár és a jó idő beköszöntével szinte automatikusan tör ránk a vágy, hogy strandra menve egy jó lángost együnk. A lángoséhség sajnos sokszor nem éppen a vízparton kap el minket – ebben szeretnénk most segíteni Önöknek.

A jó lángos titka – mint a kevés összetevőből készülő ételeké általában – a jó alapanyagokban rejlik. A lágy lángostésztához jellemzően langyos tejben felfuttatott élesztőt kevernek liszttel, langyos vízzel és egy kevés sóval és olajjal. A tetejére a minimalisták csak sót és egy kevés fokhagymát kennek, de a feltétek variációinak száma szinte végtelen: hagyományos a sajtos, a tejfölös és a sajtos-tejfölös lángos, de kolbász, szalonna, hagyma, illetve juhtúró is kerülhet rá, illetve bármi, amit csak épp megkívánunk – érdemes bátran kísérletezni vele!

Ha megkívántak egy isteni lángost, a Lidlben egész június hónapban kapható fokhagymás lángos, ha pedig nekivágnának az otthoni elkészítésnek, bátran lássanak neki Széll Tamás burgonyás lángosának, tejfölös túróval és pirított szalonnával, megéri a fáradozást, hiszen mindenki lelkesen fogyasztja majd, garantáltan az egész család kedvence lesz!

Ha tetszett a cikkünk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!