Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Készítsünk ehető ajándékokat!

16-12-2016

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Keszitsunk-eheto-ajandekokat

Készítsünk ehető ajándékokat!
« Vissza
Social Share logo

Készítsünk ehető ajándékokat!

A megfelelő ajándék beszerzése néha sok fejtörést okoz. Ha olyan meglepetést szeretnénk okozni, ami garantáltan sikert arat, készítsünk ehető ajándékot! Környezettudatos és ötletes megoldás, főleg, ha valamilyen ötletes csomagolást találunk hozzá.

Nincs karácsony édességek nélkül, egy emlékezetes íz pedig néha sokkal jobb választás, mint egy újabb felesleges tárgy vagy ruhadarab. Készíthetünk például Amaretti morbit (porhanyós mandulás puszedlit), vagy Marcipános vajat áfonyával, amit palacsintához, ostyához, karácsonyi püspökkenyérhez párosíthatunk. Ha pedig püspökkenyér, adjuk akár ajándékba Széll Tamás aszalt gyümölcsökkel és magokkal gazdagított, marcipánnal töltött isteni süteményét!

A panettone egy olasz karácsonyi kuglófkülönlegesség, amit az olasz gasztronómia rajongói biztosan értékelni fognak. Az eredeti méret helyett készíthetünk több, kisebb édességet. Az apró mandulapanettonék frissen a legfinomabbak, de kihűlés után, fagyasztózacskóba csomagolva néhány napig eltarthatók, sütőforma helyett pedig kisebb, tiszta virágcserepeket is használhatunk.

Ha csak 30 percünk van az ajándékkészítésre, a Banános fehércsokikrém tökéletes ajándék. Zárt üvegben fél évig is eltartható - bár valószínűleg nagyon hamar el fog fogyni. Ha végképp kifutunk az időből, egy sütemény alapanyagaival is örömet okozhatunk sütni szerető ismerősünknek, vagy rokonunknak. Csak tegyük egy üvegbe a diós, csokis és narancsos sütikhez is felhasználható alaptészta hozzávalóit, a receptet pedig írjuk mellé egy lapra! Lehet, hogy sokkal népszerűbb lesz, mint egy megszokott karácsonyi süti.

Természetesen nemcsak saját készítésű ehető, hanem iható ajándékot is adhatunk. A Mandarinos gyömbéres szörp nagyon gyorsan elkészül, ásványvízzel és pezsgővel felöntve is fogyasztható.