Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Kellemes tavaszvégi esték

18-05-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Kellemes-tavaszvegi-estek

Kellemes tavaszvégi esték
« Vissza
Social Share logo

Kellemes tavaszvégi esték

Végre érezhetjük a bőrünkön is, hogy közeledik a nyár: melegszenek az esték, egyre hosszabbak a nappalok, és már nem kell este 6 óra után bemenekülnünk a meleg lakásba a hűvös elől. A kellemes tavaszvégi estékhez illő recepteket gyűjtöttünk most össze Önöknek, készítsék el bátran szakácsaink ételeit ezen a szép hétvégén!

Egy nagy beszélgetés mellé vagy aperitifként, borozáshoz készítsünk kenyér-érmécskéket borsókrémmel és ropogós sült sonkával. Ez a könnyed harapnivaló vendégváró falatnak vagy előételnek is nagyszerű, és kifejezetten gyorsan elkészül!

A sült csirke minden korosztály kedvence. Mautner Zsófi tépett sült csirkét ajánl Önöknek kellemesen fűszeres, zsenge zöldborsóval gazdagított rizskörettel. Széll Tamás a csirkéhez mellé szinté friss, tavaszias köretet készít: a grillcsirke mellé csirkemájas-újhagymás rizst párosít, próbálják ki Önök is!

Mivel a zöldborsó szezonja mostanában kezdődik, érdemes nemcsak rizibizit, hanem zsenge zöldborsófőzeléket is készítenünk. Bár a kolbásszal töltött karaj elsőre furcsa párosításnak tűnhet a főzelék mellé, nagyszerűen összeillenek, meglepően könnyed és friss tavaszi vacsorát alkotnak együtt!

A langyos sült spárgasaláta a tavasz ízeit nagyszerűen fogja össze, laza vacsora, de akár különleges köret is lehet a főétkezésekhez. Az újkelkáposzta időszakában jól jöhet Mautner Zsófi könnyed receptje is: készítsék el a serpenyős kelkáposztás csirkemellet a szezonban, garantáltan nagy kedvenc lesz!

Ha tetszett a cikkünk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!