Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Kamrakisöprés – használja fel a tavalyi lekvárokat!

15-06-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Kamrakisopres-hasznalja-fel-a-tavalyi-lekvarokat

« Vissza
Social Share logo

Kamrakisöprés – használja fel a tavalyi lekvárokat!

A szép idővel elérkezett a friss, zamatos gyümölcsök szezonja is. Mielőtt lelkesen belevetnénk magunkat a lekvárfőzésbe, érdemes körülnézni a kamránkban és a konyhaszekrényeinkben, és helyet csinálni az idei lekvárrengetegnek a tavalyi finomságok felhasználásával.

A kalács ellett a lekvár talán palacsintával fogy a legkönnyebben, egy lelkes gyerek- vagy felnőttsereg pillanatok alatt elfogyaszt egy üveggel. Többféle palacsinta létezik, a klasszikus francia (amit a magyarok is a leggyakrabban készítenek) könnyed és vékony, ha ilyet készítene, induljon ki a Crêpes Suzette – narancslikőrös francia palacsinta receptjéből! Hasonló stílusú, de a barnított vajnak köszönhetően még különlegesebb ízű a Széll Tamás receptjében leírt barnított vajas palacsinta – mellé nagyszerűen illenek a kompótok, de a legkülönfélébb lekvárok is!

A másik jellegzetes palacsintaféle a vastagabb amerikai palacsinta – ezt klasszikusan mogyoróvajjal és juharsziruppal fogyasztják, ám érdemes kipróbálni lekvárral is, vagy lekvár és mogyoróvaj keverékével – sós és édeskés párosítása igazán különleges! Szintén vastagabb, ám a túrónak köszönhetően mégis könnyed a túrópalacsinta – ehhez kevésbé karakteres lekvárok illenek, például eper vagy sárgabarack.

Gyorsan elkészül, és szintén remekül passzol a lekvár a zöldcitromos ostyához. A savanykás zöldcitromnak köszönhetően szinte bármilyen édesebb lekvárt kínálhatunk hozzá. Ha van otthon áfonyadzsemünk, készítsük el a különleges áfonyás-citromos tiramisut, ezt az igazán különleges frissítően savanykás édességet!

Ha pedig elfogytak a lekvárok, itt az ideje az új adag készítésének! Mautner Zsófi megosztja Önökkel a lekvárfőzés csínját-bínját házi cseresznyelekvár receptjében, tanulja el Ön is a trükköket!

Ha tetszett a cikkünk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!