Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Ismét élő főzés a Lidl Facebook oldalán!

07-07-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Ismet-elo-fozes-a-Lidl-Facebook-oldalan

Ismét élő főzés a Lidl Facebook oldalán!
« Vissza
Social Share logo

Ismét élő főzés a Lidl Facebook oldalán!

Készítse el Mautner Zsófi sajttortáját, és nyerjen!

Ehhez nem kell mást tennie, mint feltölteni egy képet az Ön által elkészített sajttortáról a saját Facebook vagy Instagram oldalára #LidlKonyha hashtaggel (nyilvános beállításokkal), vasárnap (2017.07.09.) éjfélig !
A legjobban sikerült képek közül Zsófi hétfőn kiválasztja azt a 3 szerencsés nyertest, akik 1-1 dedikált Lidl Szakácskönyvet, fejenként 3000 Ft-os Lidl vásárlási utalványt és egy-egy, Zsófi kedvenc termékeiből álló Lidl ajándékcsomagot nyernek!
Hajrá mindenkinek! :)

A recept

Sütés nélküli, gyümölcsös-kekszes rétegezett sajttorta
Hozzávalók (8-10 szelethez)

Goldessa friss sajt

40 dkg

Castello porcukor vagy Castello nyírfacukor

10 dkg

Citrom leve és reszelt héja

1 db

Belbake vaníliarúd kikapart magjai/vaníliás cukor

1 db

Pilos habtejszín, habbá verve

4 dl

Tastino vajas keksz, téglalap alakú

25-30 dkg

Kókuszreszelék, megpirítva

5 dkg

Nektarin

50 dkg + a díszítéshez

Titkos összetevő: friss bazsalikom, menta vagy gyömbér

Először elkészítjük a krémet: a krémsajtot elektromos kézikeverővel simára keverjük a nyírfacukorral, a citrom levével és reszelt héjával, valamint a vaníliával. Óvatosan hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, majd félretesszük. Keresünk egy kb. 26x20 cm-es téglalap alakú, kisebb tepsit és kibéleljük átlátszó frissentartó fóliával. Előkészítjük a torta hozzávalóit: a kikevert krémet, a kekszet (összesen kb. 40 darabra lesz szükségünk), kókuszreszeléket és 30 dkg gyümölcsöt (a másik 20 dkg-ot a díszítéshez használjuk majd). A tepsi aljára egy egész vékony réteg krémet kenünk. Következik az első réteg keksz, szép szabályosan, egymás mellett, hogy kitöltsük a tepsit, pereméig. Ahová nem fér egész keksz, ott törjük félbe, és úgy tegyük oda. A kekszre jön az első réteg krém, kevés pirított kókuszreszelék, erre pedig a gyümölcsök (felkockázott nektarin, málna, áfonya). A rétegezést megismételjük még háromszor, az utolsó réteg mindenképpen krém legyen. A tetejét is lefedjük frissentartó fóliával, és egész éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap feldíszítjük a torta tetejét gyümölcsökkel és ízlés szerint egyebekkel, pl. kókuszreszelékkel, pisztáciával. Szépen szeletelhető. Különlegesebb változathoz a gyümölcsöket ízesíthetjük reszelt gyömbérrel vagy friss zöldfűszerekkel (bazsalikom, menta).