Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Húsvéti kacsalakoma

11-04-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Husveti-kacsalakoma

Húsvéti kacsalakoma - Szakácsaink legfinomabb kacsareceptjei
« Vissza
Social Share logo

Húsvéti kacsalakoma

Azoknak, akik nem kedvelik a sertés- vagy marhahúst, de valami különleges fogásra vágynak, a kacsa ideális választás lehet. A kacsa egyben sütve fantasztikus ünnepi sült lehet, de akár különleges hétvégi lakomának is nagyszerű, a gyorsan elkészíthető kacsamell pedig a hétköznapokba is változatosságot hozhat.

A kacsa elkészítésével a legkevesebb dolgunk akkor van, ha sütőben sütjük vagy grillezzük. A végeredmény egy isteni sült lesz, omlós hússal és nagyszerűen ropogó bőrrel, ráadásul, amíg sül a kacsa, bőven marad időnk elkészíteni a köretet is! Széll Tamás az egészben grillezett kacsa mellé egy igazán tavaszias köretet ajánl: szójás-gyömbéres zöldségeket és fonnyasztott salátát. Mautner Zsófi almás kacsasültjéhez mindenképp érdemes elkészíteni a különleges vörösboros lilahagymát, valamint a mandarinos édeskömény-salátát is, ami kifejezetten feldobja a kacsahús aromáját. A hagyományosabb párosításokat kedvelők próbálják ki Tamás egészben sült kacsáját karamellizált káposztával és sült hagymákkal. Bár az elkészítése időigényes, hiszen a lila káposztát egyben kell megsütni, ami 4-5 órát is igénybe vehet, a végeredmény mindenképp megéri, és az ünnepi hosszúhétvégén talán tudunk is időt szakítani rá.

A sütőben sült kacsaleves első pillantásra bonyolultnak tűnhet, pedig igazán egyszerű elkészíteni, a végeredmény pedig egy laktató fogás, amivel nagy sikert aratunk majd!

Ha csak a kacsa combjait szeretnénk felhasználni, a sült kacsás „burgonyapite” nagyszerű módja az elkészítésének, a ropogósra sült burgonyaréteg alatt lapuló vörösboros kacsaragu szuper párosítás. A kacsarétes meglepően hangzik, de rengetegféleképpen felhasználható: Széll Tamás például tavaszias, póréhagymás burgonyakrémleves mellé készített sült kacsahúsos rétest, de akár salátával tálalva is remek fogás.

Ha tetszett a cikk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!