Bevásárlólista Kedvenc receptek

Hazánk kincsei

04-08-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Hazank-kincsei

Hazánk kincsei
« Vissza
Social Share logo

Hazánk kincsei

A magyar konyhában hagyományos ételféleségeink közül az egyik legfontosabb helyet a kolbász foglalja el. A jellemzően disznóhúsból készülő, ízletes magyar pirospaprikával ízesített kolbász őseink korában a hús felhasználásának, tartósításának egyik alapköve volt, hiszen a disznóvágás után frissen elkészített, majd megfüstölt kolbász sokáig elállt. Nem csoda hát, hogy a kolbász napjainkban is számos ételünkben megjelenik, hiszen a kolbász intenzív, fűszeres íze sok mindenhez illik, számos fogást feldobhat. Készítsen Ön is egy finom kolbászos fogást próbálja ki szakácsaink receptjeit!

Hazánk kincsei

A karakteres kolbász önmagában is remek, de remekül passzol egyszerű, nem erőteljes ízű összetevőkhöz is. Ha a hűségben csak egy egyszerű szendvicsre vágyik, próbálja ki a grillezett, sajtos-kolbászos szendvicset, amilyen kevés összetevőből áll, legalább olyan finom! Kovászos uborkával ég finomabb. Gyermekkorunk kedvenc felvágottját, a kolbásszal töltött karajt is elkészíthetjük otthon, ha követjük Mautner Zsófi receptjét. Az elsőre szokatlan párosításnak tűnő zöldborsófőzelékkel is érdemes kipróbálni, a maradékot pedig akár hidegen, felvágottként is fogyaszthatjuk!

Ha laktató fogásra vágyik, próbálja ki a pikáns burgonyalevest, melyhez Széll Tamás különleges levesbetétet, pirított gyufatésztát és kolbászt ajánl! Nyárias, és mégis igazán férfias, laktató fogás a rakott, lecsós-burgonyás tarja. Bár a sütőt be kell kapcsolni hozzá, nem kell sokat állni mellette, érdemes kipróbálni! Amíg tart a jó idő, a bográcsot sem érdemes messzire pakolni, hiszen nem csak a hagyományos gulyás vagy halászlé készülhet benne, hanem olyan különlegességek is, mint Széll Tamás bográcsban készülő házi tarhonyája, mangalicakolbásszal és burgonyával.

Ha pedig egy igazán gyorsan összeállítható, könnyed, nyári tésztaételre vágyik, mindenképp készítse el a vajas-rukkolás spagettit, pirított kolbásszal és koktélparadicsommal! Igazán tartalmas fogás, a kolbásznak köszönhetően pedig a férfiszíveket is biztosan megdobogtatja!

Ha tetszett a cikkünk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!