Bevásárlólista Kedvenc receptek

Főzzünk finomat olcsón!

13-04-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Fozzunk-finomat-olcson

« Vissza
Social Share logo

Főzzünk finomat olcsón!

Előfordul, hogy a hónap végén egy kicsit meg kell húzni a nadrágszíjat, ez azonban nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a finom vacsorákról. Néha egy-egy szokatlan fűszer, vagy köret is képes a legegyszerűbb ételt izgalmas fogássá változtatni. Olcsóbb alapanyagokból elkészíthető, ízletes ételeket ajánlunk.

Ha egy kis spórolásról van szó, mindig érdemes a hagyományos, népi eredetű ételek között keresgélni, hiszen az elmúlt évszázadok háziasszonyai néha a legminimálisabb hozzávalókból is képesek voltak finom fogásokat varázsolni az asztalra. Nézzünk körül a spájzban is, és legyünk kreatívak! Lehet, hogy csak néhány alapanyagot kell beszereznünk a vacsorához.

Ha például van otthon tej, néhány szem burgonya és sárgarépa, már csak egy narancsról, habtejszínről és zellerről kell gondoskodnunk, és máris készen van a különleges ízvilágú zöldségkrémlevesünk.

A néhány hozzávalóból elkészíthető tésztaételek mindig segítségünkre vannak, ha gyors és olcsó vacsorát szeretnénk készíteni. Mautner Zsófi villámgyors chilis-szardíniás spagettijének hozzávalói a legtöbb háztartásban mindig megtalálhatók a kamrában, a szósz pedig elkészül, mire kész a tészta. A tetejére halmozott ropogósra sült petrezselymet se hagyjuk ki! Széll Tamás gyermekkorunk sonkás-tejfölös tésztáját turbózta fel, pofonegyszerűen elkészíthető ételt alkotva, amiben akár a maradék húsvéti sonkát is felhasználhatjuk.

A szupersajtos specli tésztájához csak lisztre, tojásra, tejre és egy kis sóra van szükség, a variációs lehetőséget a sajtok jelentik. Hasonló árkategóriás étel a spenótos galuska sajtmártással – mindkettő költséghatékony megoldás akkor is, ha váratlanul vendégek toppannak be hozzánk.

A melegszendvics mindig beválik: a paradicsomos-sajtkrémes bagettet a gyerekek is imádni fogják, a maradékot elcsomagolhatjuk másnap tízóraira. Ehhez a melegszendvicshez pedig csak paradicsom, olívabogyó, oregánó, sajt és toastkenyér kell, és „tálalhatjuk” az olaszos, könnyedebb vacsorát.

Nagy sikere lesz a burgonyás lángosnak is, amit tejfölös túróval, vagy akár pirított szalonnával tehetünk még finomabbá. A friss, tavaszi zöldségekből pedig laktató lasagne készülhet. Az eredeti receptben cukkini és padlizsán szerepel, de használhatjuk azt, ami éppen van otthon.

Ha tetszett a cikk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!