Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Ételek a szeszélyes tavaszhoz

11-05-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Etelek-a-szeszelyes-tavaszhoz

« Vissza
Social Share logo

Ételek a szeszélyes tavaszhoz

Nemsoká itt a nyár, ám az igazi melegre, a kiülős vacsorákra még egy kicsit várnunk kell. A jelenlegi változékony időben nem csak azt nehéz eldöntenünk, hogy mit vegyünk fel reggel (vajon ma télikabátra lesz szükség?), hanem azt is, hogy mit készítsünk, ami ebben a szeszélyes tavaszi időjárásban jól esik majd. Ízig-vérig tavaszi, de a változékony időben is helyt álló recepteket gyűjtöttünk most össze Önöknek.

A tavaszi fáradtság és a hűvös idő legjobb ellenszere lehet egy forró, ám mégis frissítő zöldségleves, ami nemcsak átmelegít, hanem a megfázás tüneteinek enyhítésében is segíthet.

Ha vendégeket várunk, szintén szuperül melengető, és a beszélgetés mellé ideális étel a fondü, amivel – a nevével ellentétben – most nem a tavaszt, hanem a nyarat várhatjuk, idézhetjük meg. Ha csak valami gyorsan elkészíthető bekapnivalóval kedveskednénk a vendégeknek, készítsünk spenótos-fetás kosárkákat. Ilyenkor még nyugodtan begyújthatjuk a sütőt, mert nincs meleg hozzá, de ha mégis kicsit naposabb lenne az idő, akkor sincs probléma: a kosárkák nagyon hamar elkészülnek. Ha hirtelen betoppanó vendégeinknek egy gyors fogást szeretnénk összeállítani, igazi aduász recept lehet Mautner Zsófi receptje, a szuperropogós pulykafalatok fűszeres bundában. Extra gyorsan elkészül, és csak egy könnyed salátát kell mellé összedobni, a roppanós falatoknak pedig senki sem fog tudni ellenállni!

A cukkinivel és paradicsommal sült, gratinírozott sertéskarajhoz rengetegféle köret illik, a könnyed kefires öntettel összeforgatott szívsalátával igazán friss, tavaszias étel, de ha hűvösebb az idő, nyugodtan párosítsunk mellé másfajta köretet.

Igazán tavaszi, de könnyedsége ellenére is tápláló étel a tavaszi zöldséges rizs, amit szintén sütőben készíthetünk el. Ez a fogás nagyszerű húsmentes főétel is lehet, de akár köretként is fogyaszthatjuk. A sütőben, sok zöldséggel, lassan készülő raguk is ideálisak erre az időszakra. Próbálja ki a tavaszi zöldséges nyúlragut (amit nyúl helyett akár csirkéből is elkészíthet), vagy a sütőben sült, tejszínes csirkecombot – utóbbi az a különleges fogás, amit szakácsunk, Széll Tamás a Bocuse d’Or versenyből inspirálódva készített el Önöknek a Lidl Facebook oldalán egy élő főzés alkalom során.

Ha tetszett a cikkünk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!