Bevásárlólista Kedvenc receptek

Érdekességek

19-01-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Erdekessegek

Social Share logo

Érdekességek

Bébiételek házilag

Bébiételek házilag

Az alábbi gyorsan és könnyen elkészíthető ételeket a babák is szeretni fogják. Vitamindús, egészséges, tápláló fogások receptjei következnek a legkisebbeknek.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Folyékony arany a télben

Támogassa immunrendszerét mézes ételekkel!

Úgy tartja a szólás: nem aggasztja a méhecskét a tél. Nem csak a szorgos méhecskéknek nem kell a hideg idő miatt aggódniuk, de nekünk sem, ha a hideg hónapokban mézet használunk a főzéshez. Számos értékes összetevőjének köszönhetően a méz támogatja az immunrendszer működését, mivel vitaminokat és szervezetünk számára fontos enzimeket tartalmaz.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Együtt bebizonyítottuk: A főzés mindenkié!

Ismét nagy siker volt szakácskönyünk

Tavaly év végén elérhetővé vált szakácskönyvünk, A főzés mindenkié ismét hatalmas sikernek bizonyult, így úgy gondoljuk, méltán lehetünk nagyon büszkék rá. Ezúton is szeretnénk megköszönni Lidl vásárlóink hűségét, és a lelkesedést, amellyel várták ezt a kiadványt, és gyűjtögették a matricákat!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Új év, új élet

Egészséges szendvicsek

Az egyik leggyakoribb újévi fogadalmunk az, hogy ezentúl egészségesebben étkezünk, odafigyelünk arra, hogy sok friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. A hétköznapokban néha nem könnyű ezt betartani, de sokat segíthet, ha előre tervezünk. Különleges krémeket és szendvicseket ajánlunk otthoni reggelizéshez és tízóraira, iskolába és munkahelyre.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Egészségesebb és finomabb: szezonális alapanyagok

Egyen Ön is minden nap friss zöldséget és gyümölcsöt!

Míg nagymamáink szinte csak azokból az alapanyagokból főztek, amit a természet az adott évszakban kínált, ma már az év bármelyik időszakában ehetünk szezonon kívüli gyümölcsöket és zöldségeket. Természetesen nincs semmi baj azzal, hogy fagyasztott málna kerül egy őszi tortára, vagy a reggeli turmixunkba, de fontos, hogy milyen arányban használjuk fel ezeket a mindennapokban. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Szilveszteri vendégváró falatkák

Szilveszteri vendégváró falatkák

Az év utolsó napján már napközben elkezdődik az ünneplés, családtagok, régen látott barátok érkeznek. A következő receptek segítenek abban, hogy mindig meg tudjuk kínálni őket valamilyen finomsággal.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Szilveszteri és újévi ételbabonák, hagyományok

Szilveszteri ételek a világ körül

Szilveszterkor és újévkor a világ minden részén előtérbe kerülnek a hagyományok, fontos, hogyan fejezzük be az óévet és hogyan kezdjük az újat. Bár az újévi menü minden földrészen más, az ilyenkor fogyasztott ételek kivétel nélkül a bőségről, a gazdagságról és a szerencséről szólnak.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Karácsonyi vendégváró falatok

Készítsünk az idén valami különlegeset!

A karácsony a közös időtöltésről és a felejthetetlen ízekről is szól. Rokonok, barátok, és jó, ha mindig van otthon valamilyen finomság, amivel megkínálhatjuk őket. Vendégváró receptek következnek.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Karácsony Mautner Zsófival

Zsófi karácsonyi szokásai és kedvenc ünnepi receptjei

Közeledik a karácsony, és természetesen szakácsaink is készülődnek az ünnepre. Nagyszerű karácsonyi recepteket osztanak meg velünk: Mautner Zsófi egy ünnepi kacsamellsalátát készített, melyhez sütőtökből és gránátalmát kínál, Széll Tamás pedig egy férfias pirított hátszínt javasol az ünnepi asztalra.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Készítsünk ehető ajándékokat!

Ötletek a karácsonyi ajándékozáshoz

A megfelelő ajándék beszerzése néha sok fejtörést okoz. Ha olyan meglepetést szeretnénk okozni, ami garantáltan sikert arat, készítsünk ehető ajándékot! Környezettudatos és ötletes megoldás, főleg, ha valamilyen ötletes csomagolást találunk hozzá. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Mi mindenre jó egy többfunkciós konyhagép?

Hasznos segítőtárs a konyhában

Egy többfunkciós konyhagép nagyban megkönnyítheti a főzést. Mivel több eszközt is helyettesít, nem csak pénzt spórolhatunk azon, hogy nem kell sok gépet megvennünk, de a konyhában mindig szűkös értékes helyet is nyerhetünk vele.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Ezért fontos, hogy minél több halat fogyasszunk!

Tegyen az egészségéért: főzzön a hétvégén Ön is halat!

Szinte csak az ünnepek környékén kerülnek halas fogások az asztalunkra, pedig nagyon fontos szerepük van az egészségünk megőrzésének szempontjából. Ellenállhatatlan receptekkel szeretnénk meghozni a kedvet a tengeri és a gasztronómiai hagyományainkban is szereplő édesvízi halakhoz.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Kiadós hétvégi lakomák

A csülök és a burgonya találkozása

A sietős hétköznapi vacsorák után jöhetnek a kiadós, laktató és nagyon finom ételek, amelyeknek az elkészítése már önmagában családi, baráti program lehet. Csülkös és burgonyás receptek következnek olyan hétvégékre, amikor több időt tudunk tölteni a konyhában.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Egy hétköznapi életelixír: az alma

Próbálja ki almás receptjavaslatainkat!

Az alma jótékony hatásait már a régi időkben is ismerték. Erősíti az immunrendszert, segíti az emésztést, gyulladáscsökkentő, májvédő és rákmegelőző hatása is van. Méregtelenít és tisztít, ha a rengeteg élelmi rostot tartalmazó héjával együtt fogyasztjuk. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

A burektől a pljeskavicáig

Dalmácia és a Balkán ízei az Ön konyhájában

Nem véletlen, hogy a Balkán ételei itthon is nagyon kedveltek: a fűszeres, kiadós fogások nagy része nálunk is ismert alapanyagokból készül, ugyanakkor a természeti adottságok és a kulturális hatások miatt egészen más ízvilágot képviselnek. Otthon is elkészíthetjük ezeket az ételeket, hiszen az alapanyagok beszerzése ma már egyáltalán nem jelent problémát.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Adriai ízkavalkád a konyhánkban

Füstölt sonkák, zamatos halak és horvát tengerpart legjobb ízei

„Horvát” konyha valójában nem is létezik, hiszen minden egyes régiónak sajátos ízvilága, jellemző alapanyagai vannak, a dalmáciai partoktól a Kvarner-öbölig, a szlavóniai síkságtól Isztriáig. A horvátországi gasztronómiai kultúra sokszínűsége az alapanyagok mellett a szláv gyökerekre, a magyar, osztrák, olasz, görög és török hatásokra vezethető vissza.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Miért eszünk Márton-napon libát?

A legendáktól a libasültig

A Márton-nap az újborokról, a fenséges libás ételekről és a kiadós menükről szól.
November 11-e az ókori Rómában a téli évnegyed kezdete, Mars ünnepe volt, amikor a ludat a hadisten szent madaraként fogyasztották. Szent Márton legendája pedig egy 4. században élő római katonáról szól, aki megtért, majd misszionárius lett. Olyan alázatos volt, hogy egy libaólba menekült, amikor püspökké akarták választani, de a libák gágogása elárulta őt. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Legyen Michelin-csillagos séf - a saját konyhájában!

Deluxe hozzávalók és különleges receptek

Egy fogás nem feltétlenül a komplikált főzési eljárásoktól lesz tökéletes, sokkal fontosabb az alapanyagok minősége és a kreativitás. Nem véletlen, hogy a Michelin-csillagos éttermek rengeteg pénzt és időt fordítanak arra, hogy a legjobb forrásokból szerezzék be a friss és szezonális alapanyagokat.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Mi is az a Michelin-csillag?

Amit a világhírű étteremkalauzról tudni érdemes

A francia Guide Michelin (amit borítójának színe miatt Guide Rouge-nak, vörös kalauznak is neveznek) napjainkra világszerte az egyik legnevesebb étteremkalauzzá vált. A legkitűnőbb éttermek 1, 2 vagy akár 3 csillagot is kaphatnak, ami a legnagyobb elismerésnek számít a gasztronómia világában.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Ízletes gombák kicsit másképp

Tápláló őszi egytálételek

Egyre hidegebbek a napok, a szervezetünknek pedig szüksége van a melengető, energiában gazdag fogásokra. Eljött a tápláló egytálételek, húsos és zöldséges raguk ideje, amelyek "belülről" fűtenek. Ha egy kis változatosságot szeretnénk, dobjuk fel gombás ételekkel a menüt!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Sajt és bor – a klasszikus páros

Milyen bort válasszunk a sajthoz?

Már az ókori rómaiak is tudták, hogy a legfinomabb sajtok még ízletesebbek, ha a megfelelő borokkal együtt fogyasztják őket. A sajt-bor párosítás tehát több évezredes "tudomány"- érdemes megismerni az alapokat.

Tovább a teljes cikkhez >>>

A speclitől a legfinomabb melegszendvicsig

Sajtos ínyencségek

Szinte nincs olyan étel, amelyet ne lehetne még finomabbá tenni a hozzá illő sajtokkal. Lágyabbá teszik a leveseket, finomabbá a salátákat és a szendvicseket, kiadóssá a hús- és tésztaételeket.  A prémium minőségű sajtok önálló fogásként is fogyaszthatók, ha pedig hozzá illő borral is párosítjuk őket, tökéletes gasztronómiai élményben lehet részünk. Egy kis ízelítő következik a Lidl Konyha sajtos receptjeiből.

Tovább a teljes cikkhez >>>

De mi is az a Halloween

A Halloween ünnep eredete

A Halloween kifejezés a skót All Hallow’s Evening (minden szentek estéje, a Mindenszentek napját megelőző este) kifejezésből származik, hagyományosan október 31-én éjjel ünneplik, elsősorban az angolszász területeken. Napjainkban már az egész világon elterjedtté vált, sokfelé tartanak októberben rémjelmezes ünnepségeket. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Boszorkánykoktél és sajtdenevér

A legjobb hajmeresztő fogások Halloweenre

A gyerekek imádják, hogy ijesztő jelmezekbe bújhatnak, a szülők pedig törik a fejüket, hogyan varázsolhatnak olyan fogásokat az asztalra, amelyek egyszerre hátborzongatóak és finomak is. Pánikra azonban semmi ok, gyakran egy kreatív díszítés is elég, hogy egy hétköznapi étel Halloween-partira is alkalmas legyen. Merítsen ötletet a Lidl Konyha receptjeiből, aztán engedje szabadon a fantáziáját! 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Tökszezon egy kis csavarral

A legfinomabb sütőtökös receptek

Bár egyre rövidebbek és hűvösebbek a nappalok, az október az egyik legizgalmasabb évszak, ha a gasztronómiára gondolunk. A sült tök illata belengi az egész konyhát, és nincs jobb, mint egy őszi séta után elkészíteni egy forró, fűszeres töklevest.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Itáliában is beköszöntött az ősz

Fedezze fel, mi mindent kínál Olaszország az Ön számára!

Olaszországot meglátogatni az év bármely időszakában érdemes, ám az ételrajongók számára különösen sok lehetőséget tartogat az ősz, és azon belül is az október. Bár a reggelek és az esték már néha csípősek, és esernyőt sem árt csomagolnunk, a kellemesen meleg nappalok tökéletes körülményeket biztosítanak a látnivalók és az ételfesztiválok felfedezésére.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Olaszország az Ön konyhájában

Válogasson Olaszország ízei között

Az olasz konyhát senkinek sem kell bemutatni: mindenki találkozott már a laktató tésztaételekkel, csábító pizzákkal, a kitűnő minőségű alapanyagokat kreatívan felhasználó konyhával.

Tovább a teljes cikkhez >>>