Bevásárlólista Kedvenc receptek

Érdekességek

24-03-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Erdekessegek

Social Share logo

Érdekességek

Tavaszköszöntő menü

Ünnepelje meg Ön is az új évszak beköszöntét!

A hosszú hideg tél után végre tagadhatatlanul beköszöntött a tavasz. A természet újraéled, a fák rügyekbe borultak, madárcsicsergés szól mindenhol, és már az első igazán tavaszi zöldségféle, a medvehagyma is megjelent. Ünnepeljük ezen a hétvégén a tavasz beköszöntét egy igazi tavaszi menüvel!

Tovább a teljes cikkhez >>>

A tavasz hírnöke

Végre itt a medvehagyma szezon!

Semmi sem jelzi jobban, hogy végre valóban beköszöntött a tavasz, mint az, hogy megjelennek az erdőkben, majd a boltok polcain a nagy csomag, harsogó zöld medvehagymacsokrok. Aki ilyenkor a természetben, főleg tölgy- vagy bükkerdőkben jár, könnyen bukkanhat természetes erdei medvehagyma-lelőhelyre, ilyenkor szinte szőnyeget képezve borítja a talajt.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Nemzeti színekben pompázó menü

Piros-fehér-zöld ételsor az ünnepre

Március 15-én az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékezünk. Ebből az alkalomból egy olyan ünnepi menüt ajánlunk, amely a magyar zászló színeit idézi. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Svábok a spájzban

Fogások a nudlitól a zsemlegombócig

A német eredetű ételek Magyarországon is nagyon népszerűek, gondoljunk csak a hütték nagy kedvencére, a gőzgombócra, a különféle burgonyás fogásokra, vagy a gombócokkal gazdagított levesekre. A történeti Magyarországra érkező svábok gasztronómiája óriási hatással volt a hazai étkezési kultúrára, ők hozták magukkal a stifoldert, a nudlit, a knédlit, stb., és tőlük vettük át azt a szokást is, hogy levest fogyasztunk első fogásként. (Magyarországon hagyományosan nemcsak a Schwaben régióból, hanem más német ajkú vidékekről érkezőket is sváboknak nevezik.)

Tovább a teljes cikkhez >>>

Végre itt a kirándulóidő!

Útravaló tavaszi kirándulásokra

Bár a héten többször előbukkant napos idő átmenetileg szürkévé és esőssé változott, szerencsére a hétvégén ismét napos és langyos időjárás lesz. Beköszöntött a tavasz, egyre tovább van világos, a napsütéses időben pedig végre igazán jól esik sétálni egyet a friss levegőn, és gyönyörködni az ébredő természetben. Szervezzenek a hétvégére Önök is egy rövid sétát vagy túrát a szabadban, az egész jövő hetüket garantáltan feldobja majd!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Ünnepeljük a hölgyeket!

Édes finomságok nőnapra

A nemzetközi nőnap a női egyenjogúsági mozgalmakból alakult ki, mára a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja. Minden évben március 8-án tartják világszerte, Magyarországon 1948 óta ünnepeljük.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Hazánk ízei

Szakácsaink legjobb magyaros receptjei

A magyar konyha a világszerte ismert gulyáslevesen túl is számos különleges fogást rejteget. A gyermekkorunk óta ismert és szeretett ételeket minden háztartásban kicsit máshogy készítik – és természetesen mindenkinek az anyukája vagy a nagymamája verziója a legkedvesebb. Szakácsaink is számos magyaros receptjüket osztották már meg a Lidl Konyha olvasóival, mi pedig összegyűjtöttük Önöknek néhány kedvencünket.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Elkezdődött a húsvéti böjti időszak

Nagyszerű ízek húsmentesen

A húsvét előtti böjti időszak a keresztény hagyományban negyven napon keresztül tart, Hamvazószerdától (ami 2017-ben március 1-jére esett) egészen Nagypéntekig (a Húsvét előtti utolsó pénteki nap, idén április 14.). A böjtöt tartók ilyenkor önmegtartóztatást gyakorolnak, keveset esznek, és legalább heti egy alkalommal (pénteki napokon) nem esznek húst. Egyesek még szigorúbb böjtöt tartanak, és a teljes 40 napos időszakban elhagyják a húst (egyesek még a halat is) az étkezésükből. Összegyűjtöttünk pár olyan ételt, amit a böjtöt tartók is nyugodtan elkészíthetnek.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Tavaszra éhezve

Harsogó zöldségek, napfényidéző ételek

Március elseje a meteorológiai tavasz kezdete. A hosszú és különösen hideg tél után mind ki vagyunk éhezve a harsogó, friss zöldségekre, és alig várjuk, hogy megjelenjen a spárga és a medvehagyma. Szerencsére már most is elérhetők igazi tavaszidéző zöldségek, mi pedig összegyűjtöttünk Önöknek néhány receptet, amivel Önök is igazi tavaszt varázsolhatnak a konyhába!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Pastalakoma

Isteni olasz tésztaételek

Spagetti, lasagne, penne, gnocchi… az olasz tészta ezerféle alakot ölthet. Közös azonban, hogy pár hozzávaló hozzáadásával isteni olasz lakomákat készíthetünk belőlük. Próbálják ki receptjeinket a héten, és varázsoljon igazi tésztalakomát otthon vacsorára!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Lidl Konyha élő adás Széll Tamással a Lidl Facebook oldalán!

Főzzön Ön is szakácsunkkal február 24-én 19 órától!

Február 24-én este 7 órakor fantasztikus újdonságra készülünk: Tamás élőben fog főzni Önöknek, Önökkel a Lidl Facebook oldalán!

Tovább a teljes cikkhez >>>

A tüzes Mexikó ízei

Készítse elÖn is Latin-Amerika finomságait

Mexikó nap perzselte tájain nem csoda, hogy igazán tüzes, csípős ételek alakultak ki a történelem során. A magyar ízléshez közel álló pikáns, paradicsomos, húsos, sajtos ételeiket szerencsére könnyen elkészíthetjük otthon is.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Csempésszen napsütést a szürkeségbe!

Nyáridéző epres receptek

Bár még javában tart a tél, szerencsére konyhánkban bármikor megidézhetjük a nyarat. És vajon mi is lenne nyáribb az epernél? Összegyűjtöttünk Önöknek néhány szürkeségűző, ínycsiklandó epres receptet.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Romantikus Valentin-napi receptek

Lepje meg párját egy mesébe illő vacsorával!

Az egyik legromantikusabb Valentin-napi program egy gyertyafényes vacsora kettesben. Azt, hogy a másik mennyire fontos a számunkra, nemcsak ajándékokkal fejezhetjük ki, hanem egy általunk készített, finom ételsorral is! Összegyűjtöttük Önöknek, hogy milyen, gyorsan elkészíthető ételsorral érdemes párjukat meglepni, hogy az Önök dolga már csak a főzés legyen.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Miért válasszunk biót?

Próbálja ki bioalapanyagokat is tartalmazó receptjeinket!

Bizonyára sokan hallottak már a bio termékekről – ha nem is vásárolunk rendszeresen ilyen termékeket, sok receptben találkozhatunk az összetevők közt a kezeletlen héjú citrusokkal. De vajon mi is az a bio?

Tovább a teljes cikkhez >>>

Finomat, de gyorsan!

Félórás fogások időhiány esetére

A rohanós, teendőkkel teli hétköznapokon gyakran előfordul, hogy nincs időnk túl sok időt tölteni a konyhában. Olyan recepteket gyűjtöttünk össze, amelyek nemcsak nagyon finomak, hanem villámgyorsan, 15-30 perc alatt elkészíthetők, és egészséges alternatívát jelentenek a pizzarendelés helyett.  

Tovább a teljes cikkhez >>>

Télűző ételek

A farsangi fánkon túl

A farsang számos ősi népszokással van kapcsolatban, egyes elemei megőrizték a pogány téltemető, tavaszváró ünnepek rítusait. Egyet jelent a rövid nappalok és a tél végével, a bálokkal, az ünnepléssel, és természetesen a vidám összejöveteleket kísérő evés-ivással. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Széll Tamás legjobb csirkés receptjei

Tanulja el Ön is a trükkjeit!

Széll Tamás most már hivatalosan is világbajnok a csirke elkészítésében, hiszen az ő Bresse-i csirkéből készült hústálja nyerte el a legjobb hústál rangos különdíját. Tamás a Lidl Konyhán is számtalan receptet osztott meg olvasóinkkal, összegyűjtöttük Önöknek a kedvenceinket, melyek segítségével a legjobbtól tanulhatják el a csirke elkészítésének fortélyait!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Téli vitaminbombák: friss zöldségek és gyümölcsök

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!

Tél végére kimerülnek a vitaminforrásaink, ezért ilyenkor különösen fontos, hogy sok friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Retró kedvenceink kicsit másképp

Egy kis nosztalgia sosem árt

Szinte mindenki emlékszik arra, milyen jól esett nyáron egy üveg hűs Traubisoda, a hideg napokon a Télifagyi vagy a túrókrém, és mennyivel finomabb volt a vajas kenyér, ha maciméz is került rá. Gyerekkorunk meghatározó ízei most is elérhetők, és arra is van mód, hogy otthon is elkészítsük őket.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Ázsia bűvöletében

Gasztronómiai utazás az egzotikus ízek világába

A hideg ellen az egyik legjobb megoldás az, ha távoli, napfényes országok ételeit, ízeit készítjük el. Ázsia fogásai nemcsak változatosak, hanem nagyon egészségesek is. A legtöbb ázsiai konyha (legyen akár kínai, indiai vagy thai) közös jellemzője, hogy gazdagon fűszerezett fogásokat készítenek sok zöldség felhasználásával, a rövid sütési időknek köszönhetően a zöldségek vitamintartalmát a lehető legjobban megőrizve.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Bébiételek házilag

Bébiételek házilag

Az alábbi gyorsan és könnyen elkészíthető ételeket a babák is szeretni fogják. Vitamindús, egészséges, tápláló fogások receptjei következnek a legkisebbeknek.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Folyékony arany a télben

Támogassa immunrendszerét mézes ételekkel!

Úgy tartja a szólás: nem aggasztja a méhecskét a tél. Nem csak a szorgos méhecskéknek nem kell a hideg idő miatt aggódniuk, de nekünk sem, ha a hideg hónapokban mézet használunk a főzéshez. Számos értékes összetevőjének köszönhetően a méz támogatja az immunrendszer működését, mivel vitaminokat és szervezetünk számára fontos enzimeket tartalmaz.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Együtt bebizonyítottuk: A főzés mindenkié!

Ismét nagy siker volt szakácskönyünk

Tavaly év végén elérhetővé vált szakácskönyvünk, A főzés mindenkié ismét hatalmas sikernek bizonyult, így úgy gondoljuk, méltán lehetünk nagyon büszkék rá. Ezúton is szeretnénk megköszönni Lidl vásárlóink hűségét, és a lelkesedést, amellyel várták ezt a kiadványt, és gyűjtögették a matricákat!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Új év, új élet

Egészséges szendvicsek

Az egyik leggyakoribb újévi fogadalmunk az, hogy ezentúl egészségesebben étkezünk, odafigyelünk arra, hogy sok friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. A hétköznapokban néha nem könnyű ezt betartani, de sokat segíthet, ha előre tervezünk. Különleges krémeket és szendvicseket ajánlunk otthoni reggelizéshez és tízóraira, iskolába és munkahelyre.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Egészségesebb és finomabb: szezonális alapanyagok

Egyen Ön is minden nap friss zöldséget és gyümölcsöt!

Míg nagymamáink szinte csak azokból az alapanyagokból főztek, amit a természet az adott évszakban kínált, ma már az év bármelyik időszakában ehetünk szezonon kívüli gyümölcsöket és zöldségeket. Természetesen nincs semmi baj azzal, hogy fagyasztott málna kerül egy őszi tortára, vagy a reggeli turmixunkba, de fontos, hogy milyen arányban használjuk fel ezeket a mindennapokban. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Szilveszteri vendégváró falatkák

Szilveszteri vendégváró falatkák

Az év utolsó napján már napközben elkezdődik az ünneplés, családtagok, régen látott barátok érkeznek. A következő receptek segítenek abban, hogy mindig meg tudjuk kínálni őket valamilyen finomsággal.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Szilveszteri és újévi ételbabonák, hagyományok

Szilveszteri ételek a világ körül

Szilveszterkor és újévkor a világ minden részén előtérbe kerülnek a hagyományok, fontos, hogyan fejezzük be az óévet és hogyan kezdjük az újat. Bár az újévi menü minden földrészen más, az ilyenkor fogyasztott ételek kivétel nélkül a bőségről, a gazdagságról és a szerencséről szólnak.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Karácsonyi vendégváró falatok

Készítsünk az idén valami különlegeset!

A karácsony a közös időtöltésről és a felejthetetlen ízekről is szól. Rokonok, barátok, és jó, ha mindig van otthon valamilyen finomság, amivel megkínálhatjuk őket. Vendégváró receptek következnek.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Karácsony Mautner Zsófival

Zsófi karácsonyi szokásai és kedvenc ünnepi receptjei

Közeledik a karácsony, és természetesen szakácsaink is készülődnek az ünnepre. Nagyszerű karácsonyi recepteket osztanak meg velünk: Mautner Zsófi egy ünnepi kacsamellsalátát készített, melyhez sütőtökből és gránátalmát kínál, Széll Tamás pedig egy férfias pirított hátszínt javasol az ünnepi asztalra.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Készítsünk ehető ajándékokat!

Ötletek a karácsonyi ajándékozáshoz

A megfelelő ajándék beszerzése néha sok fejtörést okoz. Ha olyan meglepetést szeretnénk okozni, ami garantáltan sikert arat, készítsünk ehető ajándékot! Környezettudatos és ötletes megoldás, főleg, ha valamilyen ötletes csomagolást találunk hozzá. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Mi mindenre jó egy többfunkciós konyhagép?

Hasznos segítőtárs a konyhában

Egy többfunkciós konyhagép nagyban megkönnyítheti a főzést. Mivel több eszközt is helyettesít, nem csak pénzt spórolhatunk azon, hogy nem kell sok gépet megvennünk, de a konyhában mindig szűkös értékes helyet is nyerhetünk vele.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Ezért fontos, hogy minél több halat fogyasszunk!

Tegyen az egészségéért: főzzön a hétvégén Ön is halat!

Szinte csak az ünnepek környékén kerülnek halas fogások az asztalunkra, pedig nagyon fontos szerepük van az egészségünk megőrzésének szempontjából. Ellenállhatatlan receptekkel szeretnénk meghozni a kedvet a tengeri és a gasztronómiai hagyományainkban is szereplő édesvízi halakhoz.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Kiadós hétvégi lakomák

A csülök és a burgonya találkozása

A sietős hétköznapi vacsorák után jöhetnek a kiadós, laktató és nagyon finom ételek, amelyeknek az elkészítése már önmagában családi, baráti program lehet. Csülkös és burgonyás receptek következnek olyan hétvégékre, amikor több időt tudunk tölteni a konyhában.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Egy hétköznapi életelixír: az alma

Próbálja ki almás receptjavaslatainkat!

Az alma jótékony hatásait már a régi időkben is ismerték. Erősíti az immunrendszert, segíti az emésztést, gyulladáscsökkentő, májvédő és rákmegelőző hatása is van. Méregtelenít és tisztít, ha a rengeteg élelmi rostot tartalmazó héjával együtt fogyasztjuk. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

A burektől a pljeskavicáig

Dalmácia és a Balkán ízei az Ön konyhájában

Nem véletlen, hogy a Balkán ételei itthon is nagyon kedveltek: a fűszeres, kiadós fogások nagy része nálunk is ismert alapanyagokból készül, ugyanakkor a természeti adottságok és a kulturális hatások miatt egészen más ízvilágot képviselnek. Otthon is elkészíthetjük ezeket az ételeket, hiszen az alapanyagok beszerzése ma már egyáltalán nem jelent problémát.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Adriai ízkavalkád a konyhánkban

Füstölt sonkák, zamatos halak és horvát tengerpart legjobb ízei

„Horvát” konyha valójában nem is létezik, hiszen minden egyes régiónak sajátos ízvilága, jellemző alapanyagai vannak, a dalmáciai partoktól a Kvarner-öbölig, a szlavóniai síkságtól Isztriáig. A horvátországi gasztronómiai kultúra sokszínűsége az alapanyagok mellett a szláv gyökerekre, a magyar, osztrák, olasz, görög és török hatásokra vezethető vissza.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Miért eszünk Márton-napon libát?

A legendáktól a libasültig

A Márton-nap az újborokról, a fenséges libás ételekről és a kiadós menükről szól.
November 11-e az ókori Rómában a téli évnegyed kezdete, Mars ünnepe volt, amikor a ludat a hadisten szent madaraként fogyasztották. Szent Márton legendája pedig egy 4. században élő római katonáról szól, aki megtért, majd misszionárius lett. Olyan alázatos volt, hogy egy libaólba menekült, amikor püspökké akarták választani, de a libák gágogása elárulta őt. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Legyen Michelin-csillagos séf - a saját konyhájában!

Deluxe hozzávalók és különleges receptek

Egy fogás nem feltétlenül a komplikált főzési eljárásoktól lesz tökéletes, sokkal fontosabb az alapanyagok minősége és a kreativitás. Nem véletlen, hogy a Michelin-csillagos éttermek rengeteg pénzt és időt fordítanak arra, hogy a legjobb forrásokból szerezzék be a friss és szezonális alapanyagokat.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Mi is az a Michelin-csillag?

Amit a világhírű étteremkalauzról tudni érdemes

A francia Guide Michelin (amit borítójának színe miatt Guide Rouge-nak, vörös kalauznak is neveznek) napjainkra világszerte az egyik legnevesebb étteremkalauzzá vált. A legkitűnőbb éttermek 1, 2 vagy akár 3 csillagot is kaphatnak, ami a legnagyobb elismerésnek számít a gasztronómia világában.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Ízletes gombák kicsit másképp

Tápláló őszi egytálételek

Egyre hidegebbek a napok, a szervezetünknek pedig szüksége van a melengető, energiában gazdag fogásokra. Eljött a tápláló egytálételek, húsos és zöldséges raguk ideje, amelyek "belülről" fűtenek. Ha egy kis változatosságot szeretnénk, dobjuk fel gombás ételekkel a menüt!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Sajt és bor – a klasszikus páros

Milyen bort válasszunk a sajthoz?

Már az ókori rómaiak is tudták, hogy a legfinomabb sajtok még ízletesebbek, ha a megfelelő borokkal együtt fogyasztják őket. A sajt-bor párosítás tehát több évezredes "tudomány"- érdemes megismerni az alapokat.

Tovább a teljes cikkhez >>>

A speclitől a legfinomabb melegszendvicsig

Sajtos ínyencségek

Szinte nincs olyan étel, amelyet ne lehetne még finomabbá tenni a hozzá illő sajtokkal. Lágyabbá teszik a leveseket, finomabbá a salátákat és a szendvicseket, kiadóssá a hús- és tésztaételeket.  A prémium minőségű sajtok önálló fogásként is fogyaszthatók, ha pedig hozzá illő borral is párosítjuk őket, tökéletes gasztronómiai élményben lehet részünk. Egy kis ízelítő következik a Lidl Konyha sajtos receptjeiből.

Tovább a teljes cikkhez >>>

De mi is az a Halloween

A Halloween ünnep eredete

A Halloween kifejezés a skót All Hallow’s Evening (minden szentek estéje, a Mindenszentek napját megelőző este) kifejezésből származik, hagyományosan október 31-én éjjel ünneplik, elsősorban az angolszász területeken. Napjainkban már az egész világon elterjedtté vált, sokfelé tartanak októberben rémjelmezes ünnepségeket. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Boszorkánykoktél és sajtdenevér

A legjobb hajmeresztő fogások Halloweenre

A gyerekek imádják, hogy ijesztő jelmezekbe bújhatnak, a szülők pedig törik a fejüket, hogyan varázsolhatnak olyan fogásokat az asztalra, amelyek egyszerre hátborzongatóak és finomak is. Pánikra azonban semmi ok, gyakran egy kreatív díszítés is elég, hogy egy hétköznapi étel Halloween-partira is alkalmas legyen. Merítsen ötletet a Lidl Konyha receptjeiből, aztán engedje szabadon a fantáziáját! 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Tökszezon egy kis csavarral

A legfinomabb sütőtökös receptek

Bár egyre rövidebbek és hűvösebbek a nappalok, az október az egyik legizgalmasabb évszak, ha a gasztronómiára gondolunk. A sült tök illata belengi az egész konyhát, és nincs jobb, mint egy őszi séta után elkészíteni egy forró, fűszeres töklevest.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Itáliában is beköszöntött az ősz

Fedezze fel, mi mindent kínál Olaszország az Ön számára!

Olaszországot meglátogatni az év bármely időszakában érdemes, ám az ételrajongók számára különösen sok lehetőséget tartogat az ősz, és azon belül is az október. Bár a reggelek és az esték már néha csípősek, és esernyőt sem árt csomagolnunk, a kellemesen meleg nappalok tökéletes körülményeket biztosítanak a látnivalók és az ételfesztiválok felfedezésére.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Olaszország az Ön konyhájában

Válogasson Olaszország ízei között

Az olasz konyhát senkinek sem kell bemutatni: mindenki találkozott már a laktató tésztaételekkel, csábító pizzákkal, a kitűnő minőségű alapanyagokat kreatívan felhasználó konyhával.

Tovább a teljes cikkhez >>>