Bevásárlólista Kedvenc receptek

Érdekességek

11-08-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Erdekessegek

« Vissza
Social Share logo

Érdekességek

Nagy-Britannia kedvenc sajtja, a cheddar

A legfinomabb sajtos receptek

A cheddar sajtot eredetileg csak Angliában készítették, mára azonban az egész világ egyik kedvenc sajtféléjévé vált, Nagy-Britanniában pedig a sajtfogyasztás több, mint felét a cheddar teszi ki. Mit érdemes tudni erről a sajtkülönlegességről, és milyen receptekben tudjuk felhasználni?

Tovább a teljes cikkhez >>>

Bográcsfortélyok a Lidl szakácsaitól

Bográcsozzon Ön is receptjeink segítségével!

Számos klasszikus magyar étel készül hagyományosan bográcsban. Most segítünk Önnek abban, hogy a bográcsozás remekül sikerüljön, és recepttippeket is adunk!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Hazánk kincsei

Remek kolbászos fogások

A magyar konyhában hagyományos ételféleségeink közül az egyik legfontosabb helyet a kolbász foglalja el. A jellemzően disznóhúsból készülő, ízletes magyar pirospaprikával ízesített kolbász őseink korában a hús felhasználásának, tartósításának egyik alapköve volt, hiszen a disznóvágás után frissen elkészített, majd megfüstölt kolbász sokáig elállt. Nem csoda hát, hogy a kolbász napjainkban is számos ételünkben megjelenik, hiszen a kolbász intenzív, fűszeres íze sok mindenhez illik, számos fogást feldobhat. Készítsen Ön is egy finom kolbászos fogást próbálja ki szakácsaink receptjeit!

Tovább a teljes cikkhez >>>

A természet vízraktára: a görögdinnye

Fogyasszon Ön is sok dinnyét a hőségben!

Ebben a hatalmas hőségben sokunknak nehézséget okoz, hogy folyamatosan, és lehetőleg változatosan hidratáljuk magunkat. A kellő folyadékbevitel nagy hőségben kiemelten fontos, a sok víz és lehetőleg cukormentes ital fogyasztása mellett érdemes nemcsak folyadékkal, hanem az ételeinkkel is minél több vizet bevinnünk a szervezetünkbe.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Ízkavalkád a tapastól a chorizóig

Az ibériai konyha a sonkán túl

A tapasok, ínycsiklandó sonkák, fűszeres kolbászok, mesterien elkészített halak és szószok hazája mindig tökéletes úti cél, ha kulináris utazásról van szó. Készítsen el néhányat a napfényes Spanyolország jellegzetes ételei közül  - az alapanyagokat most könnyen, egyetlen bevásárlással beszerezheti!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Pénztárcakímélő nyári ételek

Ínyenc tippek a hó végére

Egy kis kreativitással és néhány akciós termékkel akkor is szuper fogásokat varázsolhatunk az asztalra, ha egy kicsit spórolnunk kell a következő fizetésig. Költséghatékony, mégis finom fogások következnek!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Mit együnk a sörhöz?

Ínycsiklandó ételek sör mellé

Nemcsak borokat társíthatunk a különböző ételek mellé, hanem söröket is. Próbálja ki a sörhöz passzoló ételeinket, kísérletezzen különféle világos és búzasörökkel!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Variációk lecsóra

A nyári klasszikus itthon és a nagyvilágban

A lecsó egyik legkülönlegesebb és legváltozatosabb nemzeti ételünk, pedig a paradicsom, paprika, hagyma alapú zöldségragu nem csak a magyar konyhára jellemző, Európa és a világ nemzeti konyháiban is megtalálható a „lecsó faktor”.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Ajvár: a Balkán kedvenc mártása

Egyszerű, mégis sokoldalú mártás

A füstös, néha kissé csípős ízű ajvár eredetileg sült paprikából, sült padlizsánból és fokhagymából készül, ecetet, olajat, sót és cukrot is adnak hozzá. Nem is gondolnánk, milyen sokoldalú, és milyen sokféleképp használhatjuk fel konyhában.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Aranyló kukoricaszemek

Használja ki Ön is a kukorica szezonját!

A kukorica – népies nevén tengeri – Amerikából érkezett az európai kontinensre, a magyar elnevezés a szerb vagy horvát megfelelőjéből, a kukuruz-ból ered. Mára jelentős szerepet lát el a gazdaságunkban, nagy területen termesztik hazánkban. A csemegekukorica nyáron érik, a zsenge, roppanós főtt kukoricaszemek végigkísérik a nyarainkat, az utcai árusoknál és a strandokon gyakran áll hosszú sor a főtt kukoricáért.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Laktató fogások a hétvégére

Csapjon igazi nyári lakomát Ön is!

A hétfő óta tartó XXL héten a Lidl üzletekben Ön is beszerezheti a nagyobb kiszerelésű, jutányos áron kapható termékeinket, melyekkel könnyen igazi nyári lakomát csaphat! Készítse el receptjeinket Ön is a hétvégén!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Itt a lédús dinnye szezonja!

Próbálja ki zamatos, hőségriadó-biztos dinnyés receptjeinket!

A csodás, piros és lédús görögdinnye a nyár nagy kedvence. A nagy hőségben nem csak jól esik, de magas víztartalma miatt érdemes is sokat fogyasztani belőle, hogy kellően hidratáltak maradhassunk. Nemcsak magában, hanem receptekben is érdemes kipróbálni, míg tart a szezonja, ehhez adunk most tippeket Önöknek!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Felfrissítő nyári receptek

Készítsen Ön is joghurtos ételeket a hőségben!

Mikor a hőmérő higanyszála felkúszik, sokan kevésbé kívánják a laktató ételeket, és inkább a könnyedebb fogások felé fordulnak. A savanyás joghurt nem csak frissítően hat a forróságban, de a pácolásban és a desszertek elkészítésénél is nagy segítségünkre lehet! Összegyűjtöttünk Önöknek pár szuper joghurtos receptet a nyárra, próbálják ki őket!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Ismét élő főzés a Lidl Facebook oldalán!

Főzzön együtt Mautner Zsófival július 6-án!

Sokakkal együtt talán épp Ön is részt vett februárban a Lidl Facebook oldalán közvetített élő főzésben Széll Tamással és elkészítette a Bocuse d’Or verseny által ihletett ízletes fogást, a sütőben sült tejszínes-zöldséges csirkecombot. Akár részt vett, akár lemaradt az eseményről, most jó hírrel szolgálhatunk: közeledik a következő élő Facebook főzés ideje, ezúttal Mautner Zsófival készíthet Sütés nélküli kekszes sajttortát!

Tovább a teljes cikkhez >>>

A napsütötte Itália ízei

Készítse el nyárias olasz fogásainkat

Az olasz konyha messze földön híres fogásainak titka a remek alapanyagokban rejlik. A paradicsomban és zöldségekben gazdag ételek a nyári zöldségszezonban a legnagyszerűbbek, hiszen ilyenkor minden hozzávaló a csúcsformáját nyújtja. Készítse el Ön is Itália remekeit a hétvégén, csempésszen egy kis Toszkánát a konyhájába!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Zelleres finomságok

Próbálja ki Ön is zelleres receptjeinket!

A zeller a zellerfélék családjába tartozó zöldség, fűszernövény. Míg Magyarországon a gumós zeller a legelterjedtebb, világszerte három fajtáját fogyasztják rendszeresen (gumós zeller, szárzeller és metélőzeller). Nyersen, például salátákba, de főzve és sütve is sokféleképpen elkészíthetjük, a levelét zöldfűszerként, szárítva vagy zellersó elkészítéséhez használhatjuk. Próbálja ki Ön is egészséges és tápláló zelleres receptjeinket!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Könnyed, krémes, friss – ez a ricotta!

Mit érdemes tudni erről az olasz sajtféléről?

Az olasz konyha sokféle jellegzetes tejterméket használ, ami a magyar konyhában nem található meg, így gyakran bajban vagyunk, ha ezekkel főznénk: ez vajon most sajt? Esetleg túróféle? Mi helyettesíthető mivel? Megpróbálunk most segíteni Önöknek eligazodni ezekben a kérdésekben a ricottával kapcsolatban.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Kamrakisöprés – használja fel a tavalyi lekvárokat!

Lekváros desszerttippek

A szép idővel elérkezett a friss, zamatos gyümölcsök szezonja is. Mielőtt lelkesen belevetnénk magunkat a lekvárfőzésbe, érdemes körülnézni a kamránkban és a konyhaszekrényeinkben, és helyet csinálni az idei lekvárrengetegnek a tavalyi finomságok felhasználásával.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Vigyen egy kis fűszert a nyárba!

Paradicsomi mexikói ételek

A zamatos, érett paradicsom a legnyáriasabb ételek főszereplője. Természetesen a mediterrán és a dél-amerikai országok konyháiból sem hiányozhat, számos hagyományos étel alapja és fő összetevője a paradicsom. A mexikói konyha is számos paradicsomos finomságot tartogat, próbálja ki Ön is receptjeinket, vigyen egy kis fűszert a nyárba!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Őrizzük meg a nyár ízeit

Próbája ki Ön is a házi savanyítást!

A magyar konyhában a savanyításnak nagy hagyománya van, számos hagyományos ételünk – mint például a töltött káposzta – elengedhetetlen része a savanyított zöldség, a kánikula beköszöntével pedig megjelennek az ablakok a kovászos uborkás üvegek. A tartósítás az ősidők óta jelen van, a savanyítás jellemzően a zöldségek megőrzésére szolgált a szárításhoz és az aszaláshoz hasonlóan.

Tovább a teljes cikkhez >>>

A francia konyha remekei

Kihagyhatatlan francia fogások

A francia konyha nem hiába világhírű, sehol máshol nem találhatunk ennyire sokszínű, és a tökéletességig csiszolt ételeket. A franciák szeretnek enni-inni és nem utolsósorban főzni is, és ez meg is látszik a konyhakultúrájukon és a nagyszerű francia ételeken! Összegyűjtöttünk Önöknek néhány olyan francia receptet, amit nem érdemes kihagyni!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Lángos, a nyár örök slágere

Próbálja ki a legfinomabb strandételt Ön is otthon!

A nyárhoz bizonyos ételek elengedhetetlenül hozzátartoznak: a fagylalt és a sült hekk mellett a lángos is a nyarat és a vízpartot jelenti, a hőség, a kikapcsolódás és a strandolás elengedhetetlen részei.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Pünkösdi királyi lakoma

Étkezzen Ön is úgy a hosszú hétvégén, mint egy király!

Bár a pünkösdről jellemzően nem az ételek jutnak az eszünkbe természetesen ehhez az ünnephez is kapcsolódtak jellegzetes fogások és népszokások. Napjainkra már csak a pünkösdi királyság fogalma lehet ismerős: vetélkedés eredményeképpen választották meg, hogy melyik fiatal férfi lesz a pünkösdi király...

Tovább a teljes cikkhez >>>

Mosolyt csaló málnás édességek

Indul a málnaszezon, ne hagyja ki!

A bogyós gyümölcsök az egész nyarat végigkísérik, az édes apró bogyók az összes nyári desszertet és étkezést feldobják. Az eper és a málna indítják a nyári bogyósgyümölcs-szezont, ennek alkalmából szuper málnás recepteket válogattunk össze Önöknek, készítsék el őket friss málnából, amíg tehetik!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Csábító desszertek

Népszerű klasszikusok a tiramisutól a crème brûlée-ig

Itt a tavasz, és lassan a nyár is, a sok egészséges zöldség és gyümölcs mellett érdemes magunknak megengedünk, hogy egy-egy csábító, hedonista desszerttel csillapítsuk édesség utáni vágyakozásunkat. A Pünkösdnél nincs is jobb alkalom arra, hogy mi is úgy étkezzünk, mint a királyok, és egy csodás étkezés után egy nagyszerű desszerttel jutalmazzuk magunkat.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Szuper gyereknapi receptek

Finomságok a gyerkőcök örömére

A gyereknapot a világ számos országában ünneplik, Magyarországon május utolsó vasárnapján tartjuk. Ezen a napon a gyerekek körül forog a családi program, sokan kimozdulnak, kirándulnak, illetve számos, kifejezetten erre a napra szervezett gyerekprogram közül válogathatunk.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Könnyed burgonyás ételek

Itt az újkrumpli szezonja!

Az újburgonya megjelenése már a nyár küszöbét jelzi. A zamatos újburgonya vízben gazdag, zsenge zöldség, hamarabb elkészül, mint a burgonya. Íze édeskésebb, vitamin- és ásványianyag-tartalma magasabb, mint a burgonyáé, azonban nem tárolható sokáig, és hűtőben (vagy száraz, sötét és hűvös kamrában) érdemes tartani.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Izgalmas ázsiai tészták

Próbálja ki Ön is a remek ázsiai tésztaételeket!

Az ázsiai konyha alapköve a rizs, ezt sokan evidenciának gondoljuk, azonban a keleti konyha színességéhez a rizsételeken kívül a változatos tésztaételek is nagyban hozzájárulnak, számos különböző tésztafélét használnak rendszeresen. Ezekből gyűjtöttünk most össze párat Önöknek, olvassák el, hogy mi is az a chow mein vagy a soba tészta, és hogy mire érdemes őket használni!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Kellemes tavaszvégi esték

Ha teheti, vacsorázzon szeretteivel a szabadban!

Végre érezhetjük a bőrünkön is, hogy közeledik a nyár: melegszenek az esték, egyre hosszabbak a nappalok, és már nem kell este 6 óra után bemenekülnünk a meleg lakásba a hűvös elől. A kellemes tavaszvégi estékhez illő recepteket gyűjtöttünk most össze Önöknek, készítsék el bátran szakácsaink ételeit ezen a szép hétvégén!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Széll Tamás tippjei a bográcsozáshoz

Tanulja el Ön is profi szakácsunk trükkjeit!

Halászlé, marhapörkölt, gulyás, slambuc… a magyar konyha jellegzetes ételei mind-mind más fényt kapnak, ha bográcsban készítjük el őket. Akár azt is mondhatnánk, hogy a bográcsozás, a szabad tűzön főzés a vérünkben van, azonban nem árt, ha néhány fontos szabályt szem előtt tartunk, amikor bográcsozni készülünk. Széll Tamás, a Lidl Konyha szakácsa ...

Tovább a teljes cikkhez >>>

A tavasz kedvenc zöldsége

Végre itt a spárgaszezon!

A spárga, amit más néven nyúlárnyéknak is neveznek, Európa-szerte népszerű zöldségféle. Már az ókorban is ismerték, a neve a görög asparagos szóból ered, amit fiatal hajtást jelent. A zsenge, megvastagodott spárgahajtások igen ízletesek

Tovább a teljes cikkhez >>>

Ételek a szeszélyes tavaszhoz

Sokoldalú receptek a változékony időjárásra

Nemsoká itt a nyár, ám az igazi melegre, a kiülős vacsorákra még egy kicsit várnunk kell. A jelenlegi változékony időben nem csak azt nehéz eldöntenünk, hogy mit vegyünk fel reggel (vajon ma télikabátra lesz szükség?), hanem azt is, hogy mit készítsünk, ami ebben a szeszélyes tavaszi időjárásban jól esik majd.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Kicsi a bogyó, de nagyon egészséges

Ínycsiklandó áfonyás ételek

Az áfonya nemcsak mutatós gyümölcs, hanem rendkívül egészséges is. Magyarországon Győr-Moson-Sopron és Vas megyében, valamint a Mátrában található meg vadon. Kiváló lekvár készíthető belőle, de süteményekben, desszertekben is nagyon finom.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Széll Tamás tippjei a tökéletes grillezéshez

Tanulja el Ön is profi szakácsunk trükkjeit!

Lassan itt a nyár, és a strandidő mellett egy másik fontos szezon is beindul, amit nagyon sokan várunk már: a grillszezon. A grillen szinte bármit elkészíthetünk. A legnépszerűbb grillételek a húsok és a kolbászfélék, de grillezhetünk halat, tenger gyümölcseit, zöldségeket, sőt akár még pizzát is – szinte bármit, amit szeretnénk. Széll Tamás, a Lidl Konyha szakácsa megosztotta Önökkel a legfontosabb tippeket, amiket mindenképp érdemes eltanulni, hogy a grillen készülő ételeink a lehető legízletesebben sikerüljenek.

Tovább a teljes cikkre >>>

Tüzes mediterrán finomságok

Főzzön Ön is spanyol ételeket a hétvégén!

A spanyol konyha sokszínű, változatos, és mindenek felett tüzes, mint a spanyol napsütés. Számos kultúra volt hatással a különböző spanyol régiók konyhaművészetére, a mór és római befolyás volt a legjelentősebb. Sok zöldséget használnak az ételekben, elengedhetetlen hozzávalók a burgonya, bab, a paprika és a paradicsom, illetve az olívaolaj, ami nélkül szinte elképzelhetetlen egy-egy spanyol fogás. Készítsenek Önök is el egy igazi ibériai fogást szakácsaink receptötletei alapján!

Tovább a teljes cikkre >>>

Ételek vitamindús karalábéval

Itt a tavasz első káposztaféléje

A karalábé a káposztafélék közé tartozik, így nem csak a káposzta, de a brokkoli közeli rokona is. Jellemzően megvastagodott, gumós szárát fogyasztjuk, nyersen vagy főzve. Sokan nem tudják, de levelei is gazdagok értékes tápanyagokban, vitaminokban, zsengén azokat is érdemes felhasználni. Magyarországra német hatásra került, a karalábé elnevezés is a német karalábé (Kohlrabi) szóból ered – ott ma is nagyon népszerű zöldség, Németországban termelik és fogyasztják a legtöbb karalábét a világon.

Tovább a teljes cikkre >>>

Mi is az a paella?

Tudnivalók a legnépszerűbb spanyol egytálételről

A paella tradicionális spanyol rizsétel, számtalan formában létezik, és természetesen minden szakács a saját verziójára esküszik. Sokféle zöldséggel és különböző húsokkal vagy tenger gyümölcseivel készülhet, attól függően, hogy melyik spanyol tájegységről származik. Legjellemzőbb fűszere a sáfrány, a további fűszerezése az összetevőkhöz alkalmazkodik.

Tovább a teljes cikkre >>>

Görög lakoma

Varázsolja a hétvégén Görögországot az otthonába!

A görög konyha igazán sokszínű, jellegzetesen mediterrán ízvilágú fogásokat kínál. A görög ételeket kellemes fűszerezés jellemzi, valamint rengeteg zöldség (citrom, paradicsom, olajbogyó) teszi frissítővé és egészségessé őket. A legjellemzőbbek a grillen elkészített halak vagy sült húsok (tradicionálisan bárány vagy marhahús, de mára elterjedt a csirkehús használata is), melyeket hatalmas adag salátával kínálnak. Varázsolja otthonába Ön is hétvégén a görög tengerpartot, készítsen igazi görög lakomát szakácsaink receptjeinek segítségével!

Tovább a teljes cikkre >>>

Együnk több sárgarépát!

Remek répás receptek

 A legelterjedtebb ma a narancssárga változataA sárgarépa fontos zöldségünk, rengeteg ételben felhasználjuk, a levesektől a salátákon át a desszertekig mindenben megjelenik. Számtalan színváltozata létezik, a citromsárga, de akár lila is lehet.

Tovább a teljes cikkre >>>

Tésztaételek, amelyekkel az egész család jóllakik

Tápláló fogások a hétvégére

Nem csak egy pazar húsos fogás lehet laktató és tápláló, hanem egy változatos feltétekkel gazdagított, sajttal megszórt, isteni tésztás fogás is. A tésztaételek ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthetők, a kezdők is azonnal sikerélményeket érhetnek el velük a konyhában, a variációk száma pedig szinte végtelen.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Főzzünk finomat olcsón!

Pénztárcakímélő vacsorák

Előfordul, hogy a hónap végén egy kicsit meg kell húzni a nadrágszíjat, ez azonban nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a finom vacsorákról. Néha egy-egy szokatlan fűszer, vagy köret is képes a legegyszerűbb ételt izgalmas fogássá változtatni. Olcsóbb alapanyagokból elkészíthető, ízletes ételeket ajánlunk.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Csomagoljunk egészséges és finom tízórait!

Pénztárcakímélő ötletek húsvét utánra

Szinte észre sem vesszük, véget ér a beszélgetős, ráérős ünnepi reggelik időszaka, és újra sietősen készülünk a munkahelyünkre. Egy kis szervezéssel és a megfelelő előkészítéssel szuper tízóraikat csomagolhatunk: az alábbi ételek nemcsak egészségesebb alternatívát jelentenek a büfék kínálata helyett, hanem a pénztárcánkat is kímélik.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Legyen az idén igazán különleges a húsvét!

Különleges húsvéti menüajánlatunk

A húsvéti előkészületek sok energiánkat lekötik, sokszor alig marad idő a menü megtervezésére. Olyan recepteket ajánlunk most, amelyekkel felejthetetlenné varázsolhatjuk az idei ünnepet, és a család nem csak a maratoni húsvéti sonkás reggelire emlékszik majd.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Húsvéti kacsalakoma

Szakácsaink legfinomabb kacsareceptjei

Azoknak, akik nem kedvelik a sertés- vagy marhahúst, de valami különleges fogásra vágynak, a kacsa ideális választás lehet. A kacsa egyben sütve fantasztikus ünnepi sült lehet, de akár különleges hétvégi lakomának is nagyszerű, a gyorsan elkészíthető kacsamell pedig a hétköznapokba is változatosságot hozhat.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Színes tojásételek az ünnepi asztalra

A tojáskrémtől a shakshoukáig

Azt ugyan nem tudjuk, hogy a tyúk vagy a tojás volt-e előbb, az azonban biztos, hogy a tojás ételeink és étkezésünk egyik fő eleme. Számtalan formában fogyasztjuk, nemcsak húsvétkor, ám ilyenkor kerül a figyelem középpontjába.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Receptek ráérős húsvéti reggelekre

Finom falatok közös tojásfestéshez

A húsvéti hosszúhétvégék egyik fénypontja a ráérős reggeli vagy tízórai, amit családi körben fogyasztunk el, esetleg közös tojásfestés és vidám beszélgetés mellett.

Tovább a teljes cikkhez >>>

A sokoldalú húsvéti kalács

Ötletek kalácskülönlegességekre

A húsvét egyik legjellegzetesebb, legsokoldalúbb étele a kalács. Fogyaszthatjuk reggel, délben, vagy este, akár sósan, akár édesen, a húsvéti sültek, a főtt kötözött sonka mellé, de a desszert főszereplője is lehet.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Süssünk valami finomat!

Inspiráció a húsvéti süteményekhez

A húsvéti ünnepekre felkészülés a tojásfestés és a süteménykészítés időszaka. Ilyenkor inspirálódunk, recepteket gyűjtögetünk, hogy finom édességekkel lephessük majd meg szeretteinket az ünnepek alatt. Ehhez szeretnénk Önöknek segítséget nyújtani, így összegyűjtöttük néhány kedvenc süteményreceptünket.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Harsogóan friss ételek tavaszra

Könnyed uborkás receptek

A tavasz beköszöntével, ahogy zöldül ki a természet, mi is egyre jobban kívánjuk az egészséges zöldségeket, gyümölcsöket. A tavasziasságot talán a harsogó, lédús kígyóuborka testesíti meg legjobban: magas nedvességtartalmának és kellemes ízének köszönhetően számos ételbe remekül illik. Könnyed és friss uborkás receptjeinket gyűjtöttük most össze Önöknek.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Tavaszköszöntő édességek

Készítsen Ön is egy finom desszertet a héten!

Egy csodás tavaszi hetet legjobban egy finom desszerttel koronázhatunk meg. Bár a hűsítő desszertek ideje még odébb van, számtalan édességgel kényeztethetjük magunkat és szeretteinket tavasszal is. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Tavaszköszöntő menü

Ünnepelje meg Ön is az új évszak beköszöntét!

A hosszú hideg tél után végre tagadhatatlanul beköszöntött a tavasz. A természet újraéled, a fák rügyekbe borultak, madárcsicsergés szól mindenhol, és már az első igazán tavaszi zöldségféle, a medvehagyma is megjelent. Ünnepeljük ezen a hétvégén a tavasz beköszöntét egy igazi tavaszi menüvel!

Tovább a teljes cikkhez >>>

A tavasz hírnöke

Végre itt a medvehagyma szezon!

Semmi sem jelzi jobban, hogy végre valóban beköszöntött a tavasz, mint az, hogy megjelennek az erdőkben, majd a boltok polcain a nagy csomag, harsogó zöld medvehagymacsokrok. Aki ilyenkor a természetben, főleg tölgy- vagy bükkerdőkben jár, könnyen bukkanhat természetes erdei medvehagyma-lelőhelyre, ilyenkor szinte szőnyeget képezve borítja a talajt.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Nemzeti színekben pompázó menü

Piros-fehér-zöld ételsor az ünnepre

Március 15-én az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékezünk. Ebből az alkalomból egy olyan ünnepi menüt ajánlunk, amely a magyar zászló színeit idézi. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Svábok a spájzban

Fogások a nudlitól a zsemlegombócig

A német eredetű ételek Magyarországon is nagyon népszerűek, gondoljunk csak a hütték nagy kedvencére, a gőzgombócra, a különféle burgonyás fogásokra, vagy a gombócokkal gazdagított levesekre. A történeti Magyarországra érkező svábok gasztronómiája óriási hatással volt a hazai étkezési kultúrára, ők hozták magukkal a stifoldert, a nudlit, a knédlit, stb., és tőlük vettük át azt a szokást is, hogy levest fogyasztunk első fogásként. (Magyarországon hagyományosan nemcsak a Schwaben régióból, hanem más német ajkú vidékekről érkezőket is sváboknak nevezik.)

Tovább a teljes cikkhez >>>

Végre itt a kirándulóidő!

Útravaló tavaszi kirándulásokra

Bár a héten többször előbukkant napos idő átmenetileg szürkévé és esőssé változott, szerencsére a hétvégén ismét napos és langyos időjárás lesz. Beköszöntött a tavasz, egyre tovább van világos, a napsütéses időben pedig végre igazán jól esik sétálni egyet a friss levegőn, és gyönyörködni az ébredő természetben. Szervezzenek a hétvégére Önök is egy rövid sétát vagy túrát a szabadban, az egész jövő hetüket garantáltan feldobja majd!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Ünnepeljük a hölgyeket!

Édes finomságok nőnapra

A nemzetközi nőnap a női egyenjogúsági mozgalmakból alakult ki, mára a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja. Minden évben március 8-án tartják világszerte, Magyarországon 1948 óta ünnepeljük.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Hazánk ízei

Szakácsaink legjobb magyaros receptjei

A magyar konyha a világszerte ismert gulyáslevesen túl is számos különleges fogást rejteget. A gyermekkorunk óta ismert és szeretett ételeket minden háztartásban kicsit máshogy készítik – és természetesen mindenkinek az anyukája vagy a nagymamája verziója a legkedvesebb. Szakácsaink is számos magyaros receptjüket osztották már meg a Lidl Konyha olvasóival, mi pedig összegyűjtöttük Önöknek néhány kedvencünket.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Elkezdődött a húsvéti böjti időszak

Nagyszerű ízek húsmentesen

A húsvét előtti böjti időszak a keresztény hagyományban negyven napon keresztül tart, Hamvazószerdától (ami 2017-ben március 1-jére esett) egészen Nagypéntekig (a Húsvét előtti utolsó pénteki nap, idén április 14.). A böjtöt tartók ilyenkor önmegtartóztatást gyakorolnak, keveset esznek, és legalább heti egy alkalommal (pénteki napokon) nem esznek húst. Egyesek még szigorúbb böjtöt tartanak, és a teljes 40 napos időszakban elhagyják a húst (egyesek még a halat is) az étkezésükből. Összegyűjtöttünk pár olyan ételt, amit a böjtöt tartók is nyugodtan elkészíthetnek.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Tavaszra éhezve

Harsogó zöldségek, napfényidéző ételek

Március elseje a meteorológiai tavasz kezdete. A hosszú és különösen hideg tél után mind ki vagyunk éhezve a harsogó, friss zöldségekre, és alig várjuk, hogy megjelenjen a spárga és a medvehagyma. Szerencsére már most is elérhetők igazi tavaszidéző zöldségek, mi pedig összegyűjtöttünk Önöknek néhány receptet, amivel Önök is igazi tavaszt varázsolhatnak a konyhába!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Pastalakoma

Isteni olasz tésztaételek

Spagetti, lasagne, penne, gnocchi… az olasz tészta ezerféle alakot ölthet. Közös azonban, hogy pár hozzávaló hozzáadásával isteni olasz lakomákat készíthetünk belőlük. Próbálják ki receptjeinket a héten, és varázsoljon igazi tésztalakomát otthon vacsorára!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Lidl Konyha élő adás Széll Tamással a Lidl Facebook oldalán!

Főzzön Ön is szakácsunkkal február 24-én 19 órától!

Február 24-én este 7 órakor fantasztikus újdonságra készülünk: Tamás élőben fog főzni Önöknek, Önökkel a Lidl Facebook oldalán!

Tovább a teljes cikkhez >>>

A tüzes Mexikó ízei

Készítse elÖn is Latin-Amerika finomságait

Mexikó nap perzselte tájain nem csoda, hogy igazán tüzes, csípős ételek alakultak ki a történelem során. A magyar ízléshez közel álló pikáns, paradicsomos, húsos, sajtos ételeiket szerencsére könnyen elkészíthetjük otthon is.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Csempésszen napsütést a szürkeségbe!

Nyáridéző epres receptek

Bár még javában tart a tél, szerencsére konyhánkban bármikor megidézhetjük a nyarat. És vajon mi is lenne nyáribb az epernél? Összegyűjtöttünk Önöknek néhány szürkeségűző, ínycsiklandó epres receptet.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Romantikus Valentin-napi receptek

Lepje meg párját egy mesébe illő vacsorával!

Az egyik legromantikusabb Valentin-napi program egy gyertyafényes vacsora kettesben. Azt, hogy a másik mennyire fontos a számunkra, nemcsak ajándékokkal fejezhetjük ki, hanem egy általunk készített, finom ételsorral is! Összegyűjtöttük Önöknek, hogy milyen, gyorsan elkészíthető ételsorral érdemes párjukat meglepni, hogy az Önök dolga már csak a főzés legyen.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Miért válasszunk biót?

Próbálja ki bioalapanyagokat is tartalmazó receptjeinket!

Bizonyára sokan hallottak már a bio termékekről – ha nem is vásárolunk rendszeresen ilyen termékeket, sok receptben találkozhatunk az összetevők közt a kezeletlen héjú citrusokkal. De vajon mi is az a bio?

Tovább a teljes cikkhez >>>

Finomat, de gyorsan!

Félórás fogások időhiány esetére

A rohanós, teendőkkel teli hétköznapokon gyakran előfordul, hogy nincs időnk túl sok időt tölteni a konyhában. Olyan recepteket gyűjtöttünk össze, amelyek nemcsak nagyon finomak, hanem villámgyorsan, 15-30 perc alatt elkészíthetők, és egészséges alternatívát jelentenek a pizzarendelés helyett.  

Tovább a teljes cikkhez >>>

Télűző ételek

A farsangi fánkon túl

A farsang számos ősi népszokással van kapcsolatban, egyes elemei megőrizték a pogány téltemető, tavaszváró ünnepek rítusait. Egyet jelent a rövid nappalok és a tél végével, a bálokkal, az ünnepléssel, és természetesen a vidám összejöveteleket kísérő evés-ivással. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Széll Tamás legjobb csirkés receptjei

Tanulja el Ön is a trükkjeit!

Széll Tamás most már hivatalosan is világbajnok a csirke elkészítésében, hiszen az ő Bresse-i csirkéből készült hústálja nyerte el a legjobb hústál rangos különdíját. Tamás a Lidl Konyhán is számtalan receptet osztott meg olvasóinkkal, összegyűjtöttük Önöknek a kedvenceinket, melyek segítségével a legjobbtól tanulhatják el a csirke elkészítésének fortélyait!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Téli vitaminbombák: friss zöldségek és gyümölcsök

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!

Tél végére kimerülnek a vitaminforrásaink, ezért ilyenkor különösen fontos, hogy sok friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Retró kedvenceink kicsit másképp

Egy kis nosztalgia sosem árt

Szinte mindenki emlékszik arra, milyen jól esett nyáron egy üveg hűs Traubisoda, a hideg napokon a Télifagyi vagy a túrókrém, és mennyivel finomabb volt a vajas kenyér, ha maciméz is került rá. Gyerekkorunk meghatározó ízei most is elérhetők, és arra is van mód, hogy otthon is elkészítsük őket.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Ázsia bűvöletében

Gasztronómiai utazás az egzotikus ízek világába

A hideg ellen az egyik legjobb megoldás az, ha távoli, napfényes országok ételeit, ízeit készítjük el. Ázsia fogásai nemcsak változatosak, hanem nagyon egészségesek is. A legtöbb ázsiai konyha (legyen akár kínai, indiai vagy thai) közös jellemzője, hogy gazdagon fűszerezett fogásokat készítenek sok zöldség felhasználásával, a rövid sütési időknek köszönhetően a zöldségek vitamintartalmát a lehető legjobban megőrizve.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Bébiételek házilag

Bébiételek házilag

Az alábbi gyorsan és könnyen elkészíthető ételeket a babák is szeretni fogják. Vitamindús, egészséges, tápláló fogások receptjei következnek a legkisebbeknek.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Folyékony arany a télben

Támogassa immunrendszerét mézes ételekkel!

Úgy tartja a szólás: nem aggasztja a méhecskét a tél. Nem csak a szorgos méhecskéknek nem kell a hideg idő miatt aggódniuk, de nekünk sem, ha a hideg hónapokban mézet használunk a főzéshez. Számos értékes összetevőjének köszönhetően a méz támogatja az immunrendszer működését, mivel vitaminokat és szervezetünk számára fontos enzimeket tartalmaz.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Együtt bebizonyítottuk: A főzés mindenkié!

Ismét nagy siker volt szakácskönyünk

Tavaly év végén elérhetővé vált szakácskönyvünk, A főzés mindenkié ismét hatalmas sikernek bizonyult, így úgy gondoljuk, méltán lehetünk nagyon büszkék rá. Ezúton is szeretnénk megköszönni Lidl vásárlóink hűségét, és a lelkesedést, amellyel várták ezt a kiadványt, és gyűjtögették a matricákat!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Új év, új élet

Egészséges szendvicsek

Az egyik leggyakoribb újévi fogadalmunk az, hogy ezentúl egészségesebben étkezünk, odafigyelünk arra, hogy sok friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. A hétköznapokban néha nem könnyű ezt betartani, de sokat segíthet, ha előre tervezünk. Különleges krémeket és szendvicseket ajánlunk otthoni reggelizéshez és tízóraira, iskolába és munkahelyre.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Egészségesebb és finomabb: szezonális alapanyagok

Egyen Ön is minden nap friss zöldséget és gyümölcsöt!

Míg nagymamáink szinte csak azokból az alapanyagokból főztek, amit a természet az adott évszakban kínált, ma már az év bármelyik időszakában ehetünk szezonon kívüli gyümölcsöket és zöldségeket. Természetesen nincs semmi baj azzal, hogy fagyasztott málna kerül egy őszi tortára, vagy a reggeli turmixunkba, de fontos, hogy milyen arányban használjuk fel ezeket a mindennapokban. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Szilveszteri vendégváró falatkák

Szilveszteri vendégváró falatkák

Az év utolsó napján már napközben elkezdődik az ünneplés, családtagok, régen látott barátok érkeznek. A következő receptek segítenek abban, hogy mindig meg tudjuk kínálni őket valamilyen finomsággal.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Szilveszteri és újévi ételbabonák, hagyományok

Szilveszteri ételek a világ körül

Szilveszterkor és újévkor a világ minden részén előtérbe kerülnek a hagyományok, fontos, hogyan fejezzük be az óévet és hogyan kezdjük az újat. Bár az újévi menü minden földrészen más, az ilyenkor fogyasztott ételek kivétel nélkül a bőségről, a gazdagságról és a szerencséről szólnak.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Karácsonyi vendégváró falatok

Készítsünk az idén valami különlegeset!

A karácsony a közös időtöltésről és a felejthetetlen ízekről is szól. Rokonok, barátok, és jó, ha mindig van otthon valamilyen finomság, amivel megkínálhatjuk őket. Vendégváró receptek következnek.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Karácsony Mautner Zsófival

Zsófi karácsonyi szokásai és kedvenc ünnepi receptjei

Közeledik a karácsony, és természetesen szakácsaink is készülődnek az ünnepre. Nagyszerű karácsonyi recepteket osztanak meg velünk: Mautner Zsófi egy ünnepi kacsamellsalátát készített, melyhez sütőtökből és gránátalmát kínál, Széll Tamás pedig egy férfias pirított hátszínt javasol az ünnepi asztalra.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Készítsünk ehető ajándékokat!

Ötletek a karácsonyi ajándékozáshoz

A megfelelő ajándék beszerzése néha sok fejtörést okoz. Ha olyan meglepetést szeretnénk okozni, ami garantáltan sikert arat, készítsünk ehető ajándékot! Környezettudatos és ötletes megoldás, főleg, ha valamilyen ötletes csomagolást találunk hozzá. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Mi mindenre jó egy többfunkciós konyhagép?

Hasznos segítőtárs a konyhában

Egy többfunkciós konyhagép nagyban megkönnyítheti a főzést. Mivel több eszközt is helyettesít, nem csak pénzt spórolhatunk azon, hogy nem kell sok gépet megvennünk, de a konyhában mindig szűkös értékes helyet is nyerhetünk vele.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Ezért fontos, hogy minél több halat fogyasszunk!

Tegyen az egészségéért: főzzön a hétvégén Ön is halat!

Szinte csak az ünnepek környékén kerülnek halas fogások az asztalunkra, pedig nagyon fontos szerepük van az egészségünk megőrzésének szempontjából. Ellenállhatatlan receptekkel szeretnénk meghozni a kedvet a tengeri és a gasztronómiai hagyományainkban is szereplő édesvízi halakhoz.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Kiadós hétvégi lakomák

A csülök és a burgonya találkozása

A sietős hétköznapi vacsorák után jöhetnek a kiadós, laktató és nagyon finom ételek, amelyeknek az elkészítése már önmagában családi, baráti program lehet. Csülkös és burgonyás receptek következnek olyan hétvégékre, amikor több időt tudunk tölteni a konyhában.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Egy hétköznapi életelixír: az alma

Próbálja ki almás receptjavaslatainkat!

Az alma jótékony hatásait már a régi időkben is ismerték. Erősíti az immunrendszert, segíti az emésztést, gyulladáscsökkentő, májvédő és rákmegelőző hatása is van. Méregtelenít és tisztít, ha a rengeteg élelmi rostot tartalmazó héjával együtt fogyasztjuk. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

A burektől a pljeskavicáig

Dalmácia és a Balkán ízei az Ön konyhájában

Nem véletlen, hogy a Balkán ételei itthon is nagyon kedveltek: a fűszeres, kiadós fogások nagy része nálunk is ismert alapanyagokból készül, ugyanakkor a természeti adottságok és a kulturális hatások miatt egészen más ízvilágot képviselnek. Otthon is elkészíthetjük ezeket az ételeket, hiszen az alapanyagok beszerzése ma már egyáltalán nem jelent problémát.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Adriai ízkavalkád a konyhánkban

Füstölt sonkák, zamatos halak és horvát tengerpart legjobb ízei

„Horvát” konyha valójában nem is létezik, hiszen minden egyes régiónak sajátos ízvilága, jellemző alapanyagai vannak, a dalmáciai partoktól a Kvarner-öbölig, a szlavóniai síkságtól Isztriáig. A horvátországi gasztronómiai kultúra sokszínűsége az alapanyagok mellett a szláv gyökerekre, a magyar, osztrák, olasz, görög és török hatásokra vezethető vissza.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Miért eszünk Márton-napon libát?

A legendáktól a libasültig

A Márton-nap az újborokról, a fenséges libás ételekről és a kiadós menükről szól.
November 11-e az ókori Rómában a téli évnegyed kezdete, Mars ünnepe volt, amikor a ludat a hadisten szent madaraként fogyasztották. Szent Márton legendája pedig egy 4. században élő római katonáról szól, aki megtért, majd misszionárius lett. Olyan alázatos volt, hogy egy libaólba menekült, amikor püspökké akarták választani, de a libák gágogása elárulta őt. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Legyen Michelin-csillagos séf - a saját konyhájában!

Deluxe hozzávalók és különleges receptek

Egy fogás nem feltétlenül a komplikált főzési eljárásoktól lesz tökéletes, sokkal fontosabb az alapanyagok minősége és a kreativitás. Nem véletlen, hogy a Michelin-csillagos éttermek rengeteg pénzt és időt fordítanak arra, hogy a legjobb forrásokból szerezzék be a friss és szezonális alapanyagokat.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Mi is az a Michelin-csillag?

Amit a világhírű étteremkalauzról tudni érdemes

A francia Guide Michelin (amit borítójának színe miatt Guide Rouge-nak, vörös kalauznak is neveznek) napjainkra világszerte az egyik legnevesebb étteremkalauzzá vált. A legkitűnőbb éttermek 1, 2 vagy akár 3 csillagot is kaphatnak, ami a legnagyobb elismerésnek számít a gasztronómia világában.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Ízletes gombák kicsit másképp

Tápláló őszi egytálételek

Egyre hidegebbek a napok, a szervezetünknek pedig szüksége van a melengető, energiában gazdag fogásokra. Eljött a tápláló egytálételek, húsos és zöldséges raguk ideje, amelyek "belülről" fűtenek. Ha egy kis változatosságot szeretnénk, dobjuk fel gombás ételekkel a menüt!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Sajt és bor – a klasszikus páros

Milyen bort válasszunk a sajthoz?

Már az ókori rómaiak is tudták, hogy a legfinomabb sajtok még ízletesebbek, ha a megfelelő borokkal együtt fogyasztják őket. A sajt-bor párosítás tehát több évezredes "tudomány"- érdemes megismerni az alapokat.

Tovább a teljes cikkhez >>>

A speclitől a legfinomabb melegszendvicsig

Sajtos ínyencségek

Szinte nincs olyan étel, amelyet ne lehetne még finomabbá tenni a hozzá illő sajtokkal. Lágyabbá teszik a leveseket, finomabbá a salátákat és a szendvicseket, kiadóssá a hús- és tésztaételeket.  A prémium minőségű sajtok önálló fogásként is fogyaszthatók, ha pedig hozzá illő borral is párosítjuk őket, tökéletes gasztronómiai élményben lehet részünk. Egy kis ízelítő következik a Lidl Konyha sajtos receptjeiből.

Tovább a teljes cikkhez >>>

De mi is az a Halloween

A Halloween ünnep eredete

A Halloween kifejezés a skót All Hallow’s Evening (minden szentek estéje, a Mindenszentek napját megelőző este) kifejezésből származik, hagyományosan október 31-én éjjel ünneplik, elsősorban az angolszász területeken. Napjainkban már az egész világon elterjedtté vált, sokfelé tartanak októberben rémjelmezes ünnepségeket. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Boszorkánykoktél és sajtdenevér

A legjobb hajmeresztő fogások Halloweenre

A gyerekek imádják, hogy ijesztő jelmezekbe bújhatnak, a szülők pedig törik a fejüket, hogyan varázsolhatnak olyan fogásokat az asztalra, amelyek egyszerre hátborzongatóak és finomak is. Pánikra azonban semmi ok, gyakran egy kreatív díszítés is elég, hogy egy hétköznapi étel Halloween-partira is alkalmas legyen. Merítsen ötletet a Lidl Konyha receptjeiből, aztán engedje szabadon a fantáziáját! 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Tökszezon egy kis csavarral

A legfinomabb sütőtökös receptek

Bár egyre rövidebbek és hűvösebbek a nappalok, az október az egyik legizgalmasabb évszak, ha a gasztronómiára gondolunk. A sült tök illata belengi az egész konyhát, és nincs jobb, mint egy őszi séta után elkészíteni egy forró, fűszeres töklevest.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Itáliában is beköszöntött az ősz

Fedezze fel, mi mindent kínál Olaszország az Ön számára!

Olaszországot meglátogatni az év bármely időszakában érdemes, ám az ételrajongók számára különösen sok lehetőséget tartogat az ősz, és azon belül is az október. Bár a reggelek és az esték már néha csípősek, és esernyőt sem árt csomagolnunk, a kellemesen meleg nappalok tökéletes körülményeket biztosítanak a látnivalók és az ételfesztiválok felfedezésére.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Olaszország az Ön konyhájában

Válogasson Olaszország ízei között

Az olasz konyhát senkinek sem kell bemutatni: mindenki találkozott már a laktató tésztaételekkel, csábító pizzákkal, a kitűnő minőségű alapanyagokat kreatívan felhasználó konyhával.

Tovább a teljes cikkhez >>>