Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Bográcsfortélyok a Lidl szakácsaitól

10-08-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Bogracsfortelyok-a-Lidl-szakacsaitol

Bográcsfortélyok a Lidl szakácsaitól
« Vissza
Social Share logo

Bográcsfortélyok a Lidl szakácsaitól

Számos klasszikus magyar étel készül hagyományosan bográcsban. Most segítünk Önnek abban, hogy a bográcsozás remekül sikerüljön, és recepttippeket is adunk!

A bográcsozásnak számos trükkje van, a legfontosabbak Széll Tamás, a Lidl Konyha szakácsa szerint a következők:

Mindig száraz és kemény fát használjunk, a kész parázs vagy láng fölött (hogy melyiket érdemes használni, az az ételen múlik – a halászlé a tűz fölött, míg a pörkölt parázson az igazi) a bogrács hőmérsékletét emeléssel vagy lejjebb engedéssel szabályozhatjuk. A paprikás ételek szélén keletkező égett karimát ne kapargassuk vissza az ételbe, mert kesernyés ízt adhat neki, és a tűz bolygatása is tilos, hiszen a felszálló fehér pernye is elronthatja az ételt!

Ha az alapelveket betartjuk, már csak a recept kiválasztása van hátra! A pörkölt, például a klasszikus körömpörkölt szuperül elkészíthető bográcsban, és az olyan laktató egytálételek, mint a csirkepörkölt gombákkal és burgonyával, vagy a házi tarhonya mangalicakolbásszal és burgonyával is remek ízt kapnak a tűz fölött. Bármilyen pörkölttel vagy egytálétellel bátran érdemes kísérletezni, így például Széll Tamás vaddisznóraguja is elkészíthető bográcsban, általában érdemes szem előtt tartani, hogy olyan ételt válasszunk, ami lassan, egyenletes hőmérsékleten párolva készül, és nem érzékeny a pontos hőfok és főzési idő betartására!

Ha tetszett a cikkünk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!