Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Bocuse d'Or - Széll Tamás útja

31-01-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Bocuse-d-Or-Szell-Tamas-utja

« Vissza
Social Share logo

Bocuse d'Or - Széll Tamás útja

Bocuse d’Or – Így látta Széll Tamás

Hogy értékeli szakácsunk a döntőt és az eredményeket?

Január 24-én és 25-én lezajlott a Bocuse d’Or döntője Lyonban, szakácsunk, Széll Tamás és csapatának kitartó munkája pedig meghozta gyümölcsét: a 24 részt vevő ország közül a magyar csapat a 4. helyezést érte el, emellett pedig megkapták a legjobb hústálért járó különdíjat, és a legjobb promóciós poszter különdíját is!

Tovább a teljes cikkhez >>>

Bocuse d'Or - Kövesse velünk a döntőt és az eredményhirdetést!

Január 25 - a lyoni döntő második napja

Bár Széll Tamás számára a verseny tegnap véget ért, hiszen csapatával az első napon főztek, a 30. Bocuse d’Or döntője mai napon is folytatódik.
Az idei évben a sorsolásnak köszönhetően szinte a teljes favoritmezőny (például a skandináv szakácsok: svédek, dánok, norvégok, illetve a franciák) az első napon versenyzett, de azért természetesen a második napon is versenybe szállnak olyan erős csapatok, akikre érdemes lesz figyelni.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Bocuse d'Or - Szurkoljon velünk Széll Tamásnak!

Január 24 - a lyoni döntő első napja

08:00 Megkezdődött a 30. Bocuse d’Or döntője!

A csapatok a verseny előtt 1 órát kaptak arra, hogy berendezzék a verseny helyszínéül szolgáló konyhát, a versenyboxot. Kritikus pont ez, hiszen ez alatt az óra alatt mindent el kell rendezniük, hogy kézre álljon, és a csapatnak a verseny előtt kisorsolt harmadik segítőnek is be kell mutatni a konyhát, hogy mindent megtaláljon.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Bocuse d’Or – a legfontosabb két nap

Hogyan zajlik majd a döntő?

Nem egész egy hét múlva, január 24-én lép Széll Tamás és csapata a lyoni Bocuse d’Or világbajnokság versenyboxába, hogy megkezdjék a munkát és elkészítsék az ételremekműveket, melyeket már hosszú ideje gyakorolnak.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Bocuse d’Or – a tökéleteshez vezető út

Hogy zajlik a felkészülés hajrája a nagy döntő előtt?

A Bocuse d’Or-ra való felkészülés nagyban hasonlít egy sportversenyre, olimpiára való felkészülésre. A versenyzőktől hihetetlen koncentrációt, elszántságot és szakmai alázatot igényelnek az intenzív edzések, és az, hogy hosszú időn keresztül csak a feladatra koncentráljanak, így a versenyre minden apró részlet tökéletesre csiszolódjon.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Bocuse d'Or – ellenfelek

Hogy látja Széll Tamás a versenynapját és a versenytársakat?

Az európai elődöntő győzteseként Széll Tamáson és csapatán a világ szeme – de hogyan látja Tamás a versenynapot, amin ő is a boxba áll, illetve az ellenfeleit?

Tovább a teljes cikkhez >>>

Bocuse d'Or – ünnepek

Hogyan egyeztethető össze a karácsony a felkészüléssel?

A Bocuse d’Or januári döntőjéig már csak kevesebb, mint egy hónap van hátra – Széll Tamás a kétnapos döntő első napján, január 24-én versenyez majd. Megkérdeztük Tamást, hogy tölti a nagy verseny előtt az ünnepeket.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Bocuse d’Or – a vegán csavar

Meglepő újítás a januári döntő előtt

A Bocuse d’Or versenyeken hagyományosan – ahogy korábban is beszámoltunk róla – a versenyző szakácsoknak két ételt kell elkészíteniük előre megadott fő alapanyagokból a rendelkezésükre álló öt és fél óra alatt: egy látványos hústálat, és tányéron szervírozva egy különleges halételt. A halalapanyagot csak 2 hónappal a döntő előtt hirdetik ki, hogy ezzel is nehezítsék a szakácsok dolgát.

Tovább a teljes cikkhez >>>

A Bocuse d’Or és a kecsege

Széll Tamás tippjeivel

A Bocuse d’Or versenyen az elődöntőkön és a döntőkön is két ételt kell a szakácsoknak elkészíteniük és tálalniuk a rendelkezésükre álló 5 és fél óra alatt: hagyományosan egy haltányért, illetve egy hústálat. A 2016-os európai elődöntőben Széll Tamás az első helyet részben egy Magyarországon őshonos tokfajtából, a kecsegéből készített ételével nyerte el. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Bocuse d’Or – út a döntőbe

A döntős csapatok és a Bresse-i csirke

A Bocuse d’Or lyoni döntőjén 2009 óta 24 csapat vehet részt. Hogy kiválaszthassák, kik jutnak be, elődöntőket szerveznek, melyeknek győztesei kvalifikálhatják magukat Lyonba.

Tovább a teljes cikkhez >>>

A Bocuse d’Or hagyomány

Amit a neves szakácsversenyről tudni kell

A Bocuse d’Or (más néven Concours mondial de la cuisine) kétévente megrendezésre kerülő szakács-világbajnokság, egyesek szerint az olimpia gasztronómiai megfelelője (bár sokan így hivatkoznak a Németországban négyévente megrendezésre kerülő International Exhibition of Culinary Art kiállítás és versenyre is). A döntő minden alkalommal Lyonban kerül megrendezésre.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Széll Tamás – út a szakács-világbajnokság felé

Kövesse exkluzív cikksorozatunkat!

Tudjanak meg többet a világ legrangosabb szakácsversenyéről, a felkészülésről, és Tamásról. Hogyan készül fel a kihívásra? Mi motiválja a leginkább? Vajon előnyt jelent horgászszenvedélye abban, hogy a versenyben kötelezően felhasználandó halalapanyagot csak az utolsó időszakban hozzák nyilvánosságra? Minden kérdésre igyekszünk választ találni – tartsanak velünk Önök is!

Tovább a teljes cikkhez >>>