Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Bébiételek házilag

13-01-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Bebietelek-hazilag

Bébiételek házilag
« Vissza
Social Share logo

Bébiételek házilag

Az alábbi gyorsan és könnyen elkészíthető ételeket a babák is szeretni fogják. Vitamindús, egészséges, tápláló fogások receptjei következnek a legkisebbeknek.

Bébiételek házilag

Amikor nincs elég időnk, vagy utazunk, jól jönnek a készen kapható bébiételek, amelyeket csak fel kell melegíteni. Sokkal egészségesebb azonban, ha friss hozzávalókból készítünk a kicsiknek finom, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag fogásokat. A saját magunk által megfőzött ételek ezenkívül kevesebbe is kerülnek – érdemes egy kis időt szánni az elkészítésükre.

A bébiételeknél különösen fontos, hogy mindig friss alapanyagokkal dolgozzunk – a zöldségek és a gyümölcsök gyorsan veszítenek a vitamintartalmukból –, és csak közvetlenül az étkezés előtt készítsük el őket. Felhasználás előtt alaposan mossuk meg a hozzávalókat! Főzés helyett inkább pároljuk meg a zöldségeket és a gyümölcsöket, és ne használjunk sót, cukrot az elkészítés során.

A baba első étele lehet a friss sárgarépából, tökből vagy céklából készült zöldségpép. Ennek esetében a fentiekben leírtak mellett arra is kell figyelni, hogy a receptben található párolási idők minden zöldség esetében módosulnak. A friss gyümölcskása édes almából és banánból készül, de választhatunk hozzá nektarint, őszibarackot, érett körtét, vagy bármilyen szezonális gyümölcsöt. Később megpróbálkozhatunk a zabkásával, amit biojoghurttal, vagy gyümölcsszósszal tehetünk még finomabbá.