Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Ázsia bűvöletében

19-01-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Azsia-buvoleteben

Ázsia bűvöletében - Gasztronómiai utazás az egzotikus ízek világá
« Vissza
Social Share logo

Ázsia bűvöletében

A hideg ellen az egyik legjobb megoldás az, ha távoli, napfényes országok ételeit, ízeit készítjük el. Ázsia fogásai nemcsak változatosak, hanem nagyon egészségesek is. A legtöbb ázsiai konyha (legyen akár kínai, indiai vagy thai) közös jellemzője, hogy gazdagon fűszerezett fogásokat készítenek sok zöldség felhasználásával, a rövid sütési időknek köszönhetően a zöldségek vitamintartalmát a lehető legjobban megőrizve.

Bár egyesek elsőre ódzkodhatnak az ismeretlen fogásoktól, a legtöbb étel elkészítése egyáltalán nem nehéz, a kezdők is nyugodtan kipróbálhatják a különleges ízeket.

Ázsiai sült kacsás tésztasaláta mangóval és uborkával
Ez a fogás tökéletes arra, hogy megismerjük és megkedveljük a távol-keleti konyhát. Széll Tamás receptjében elsőre talán kissé szokatlan hozzávalók találkoznak: bambuszrügy, mungóbabcsíra, szárított csili, lime, stb. A tésztasaláta üvegtésztából készül, amit mungóbablisztből készítenek, és magas fehérjetartalma és alacsony szénhidráttartalma miatt egészségesebb, így akár vacsorára is nyugodtan fogyaszthatjuk. Langyosan érdemes tálalni, de akár külön köretként is megállja a helyét.

Maki (szusitekercs) uborkával és lazaccal
Szusikészítés házilag? Sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk, a titok a szusirizs tökéletes elkészítése. Ne tántorítson el minket, hogy a profi japán szusiséfek évtizedeken át tökéletesítik a módszereiket: ha követjük Mautner Zsófi receptjét, a konyhánkba varázsolhatjuk a Távol-Keletet, a receptvideóból pedig elleshetjük a szusi feltekerésének módját is, így bátran nekiállhatunk elkészítésének otthonunkban is!

Ázsiai zöldséges pirított tészta szójaszósszal és sült tojással
Az ázsiai „utcai” ételek népszerűsége töretlen. Gyorsan elkészíthetők, egyéni ízlésünk szerint variálhatók, és egészségesek is. Ez a recept kiindulópont lehet, ha még csak most ismerkedünk ezzel a kulináris világgal, hiszen a hozzávalókat ízlésünknek és a szezonnak megfelelően variálhatjuk.

Édes-savanyú, ropogós sertésfalatok basmati rizzsel
Igazi vendégváró fogás, ahol a sertésfalatok ízletes és extra ropogós bundát kapnak, ráadásul elkészíthetjük nem csak a saját édes-savanyú szószunkat, de egy tökéletes állagú rizsköretet is.