Bevásárlólista Kedvenc receptek

Aranyló kukoricaszemek

14-07-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Aranylo-kukoricaszemek

Aranyló kukoricaszemek
« Vissza
Social Share logo

Aranyló kukoricaszemek

A kukorica – népies nevén tengeri – Amerikából érkezett az európai kontinensre, a magyar elnevezés a szerb vagy horvát megfelelőjéből, a kukuruz-ból ered. Mára jelentős szerepet lát el a gazdaságunkban, nagy területen termesztik hazánkban. A csemegekukorica nyáron érik, a zsenge, roppanós főtt kukoricaszemek végigkísérik a nyarainkat, az utcai árusoknál és a strandokon gyakran áll hosszú sor a főtt kukoricáért.

A csöves főtt kukoricát könnyű és legfőképpen gyors elkészíteni. A főzővízbe nem kell sót rakni, a kukorica zsenge, belső leveleiből azonban néhányat adhatunk a csövekhez. Forrás után elég 5 percig főzni, utána érdemes gyorsan elzárni a lángot, nehogy túlfőjön és megkeményedjen a kukorica! Természetesen grillezhetjük is, ilyenkor vajjal vagy fűszervajjal érdemes megkenni, illetve számos receptben felhasználhatjuk a főtt vagy nyers kukoricát (szezonjában a konzerv helyett érdemes 1-2 cső friss főtt kukorica szemeit használni).

Ha a nagy melegben nincs kedvünk laktató fogásokhoz, vacsorára egy tápláló, gyorsan elkészülő leves igazán jó ötlet, hiszen még az elvesztett vizet is pótolhatjuk vele. Mautner Zsófi kétféleképpen is felhasználja a kukoricát levesében: a parmezános kukoricakrémleves tetejére chilis pattogatott kukoricát szór. Szintén laktató és elegáns leves az amerikai halleves, a chowder, amit elkészíthetünk lazaccal és kukoricával – így egy egyszerű, de mégis különleges fogást kapunk.

Ha nem szeretnénk sok időt tölteni a konyhában, és köretekkel pepecselni, vagy munkahelyi ebédet készítenénk magunknak, az egytálétel ideális választás. A kukoricás pulyka egytál tele van zöldségekkel, így amellett, hogy laktató, nyáron is ideális, könnyen emészthető étel. Szintén nagyon gyorsan elkészül és rendkívül finom Széll Tamás mexikói különlegessége, a csirkehús mellett kukoricával, cukkínivel és babbal készülő extrém sajtos quesadilla, melyhez tálaljunk lédús paradicsomból paradicsom salsát és tüzes jalapeño paprikát ízlés szerint!

Ha tetszett a cikkünk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!