Bevásárlólista Kedvenc receptek

A természet vízraktára: a görögdinnye

01-08-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/A-termeszet-vizraktara-a-gorogdinnye

A természet vízraktára: a görögdinnye
« Vissza
Social Share logo

A természet vízraktára: a görögdinnye

Ebben a hatalmas hőségben sokunknak nehézséget okoz, hogy folyamatosan, és lehetőleg változatosan hidratáljuk magunkat. A kellő folyadékbevitel nagy hőségben kiemelten fontos, a sok víz és lehetőleg cukormentes ital fogyasztása mellett érdemes nemcsak folyadékkal, hanem az ételeinkkel is minél több vizet bevinnünk a szervezetünkbe.

A természet vízraktára: a görögdinnye

A lédús görögdinnye a tökfélék rokona, Afrikából származik. Tűzpiros húsának nem csak remek íze van, de a víztartalma is kiemelkedően magas, ezért régóta a nyár meghatározó gyümölcsének számít hazánkban is: a behűtött dinnye a kánikulában remekül felfrissít, ráadásul segít visszapótolni a hőségben elvesztett vizet és ásványi anyagokat. Mivel a nagy hőségben sokszor nehéz a gyermekeket rávenni, hogy elég folyadékot fogyasszanak, érdemes minél több dinnyét adni nekik is, ezt biztosan nem fogják visszautasítani!

A lédús dinnyét nemcsak magában, hanem ételek összetevőjeként is érdemes kipróbálni szezonjában, a kerti party valódi fénypontja lehet egy-egy megdöbbentő dinnyés fogás, a vendégek csak ámulnak majd!

Egy hideg leves igazán frissítő a melegben. A spanyolok klasszikus, főzésmentes levesét Széll Tamás készítette el egy kis csavarral, görögdinnye gazpachoként, melyhez ropogós krémfehérsajtot ajánl – a sós és édeskés ízek a hűs levesben remekül érvényesülnek, ne hagyja ki Ön se! A pikáns pulyka satay dinnyesalátával igazán könnyed nyári étel, a satay-t pedig akár grillen is elkészítheti, így remek füstös ízt is kap. A grillételek mellé remek köret a paradicsomsaláta, a krémfehérsajtos görögdinnyesalsa pedig igazán feldobja a paradicsom ízét, mindenképpen próbálja ki a nyáron Mautner Zsófi receptjét!

Ha tetszett a cikkünk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!