Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

A speclitől a legfinomabb melegszendvicsig

05-12-2016

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/A-speclitol-a-legfinomabb-melegszendvicsig

A speclitől a legfinomabb melegszendvicsig
« Vissza
Social Share logo

A speclitől a legfinomabb melegszendvicsig

A speclitől a legfinomabb melegszendvicsig - Sajtos ínyencségek

Szinte nincs olyan étel, amelyet ne lehetne még finomabbá tenni a hozzá illő sajtokkal. Lágyabbá teszik a leveseket, finomabbá a salátákat és a szendvicseket, kiadóssá a hús- és tésztaételeket. A prémium minőségű sajtok önálló fogásként is fogyaszthatók, ha pedig hozzá illő borral is párosítjuk őket, tökéletes gasztronómiai élményben lehet részünk. Egy kis ízelítő következik a Lidl Konyha sajtos receptjeiből.

SZUPERSAJTOS SPECLI
A hütték egyik legkedveltebb fogása a Spätzle, azaz a specli, amit sajtokkal összesütve kínálnak. Mautner Zsófi egy „szupersajtos”, igazi ínyenc változatot készített, ahol a francia Alpokból és a Svájcból származó sajtok minőségi cheddarral találkoznak.

HÉJÁBAN SÜLT BURGONYA SAJTOS MÁRTOGATÓVAL ÉS TEJFÖLLEL
Ilyen a hűvös téli esték kedvenc étele, ha egy Michelin-csillagos séf készíti el. Széll Tamás fogásának egyik trükkje az ellenállhatatlan sajtmártás, amit más mártogatós ételeknél is érdemes bevetni.

MELEGSZENDVICS ÍNYENCEKNEK
Besamel mártás, szalonna, reszelt sajt – Széll Tamás melegszendvicse főétkezésnek is beillik. A szendvicshez használt krémet előre is el lehet készíteni.

EXTRÉM SAJTOS QUESADILLA, PARADICSOM SALSÁVAL, CSÍPŐS JALAPEÑO PAPRIKÁVAL
Az olvadós sajt és a pikáns paradicsomsalsa duója teszi igazán ízletessé ezt a quesadillát. Nyugodtan variáljuk a hozzávalókat!

SAJTTAL ÉS TEJSZÍNNEL SÜTÖTT CSIRKEMELL SZÍNES, KEVERT SALÁTÁVAL
Egy igazi vendégváró fogás, amiért megéri egy kicsit több időt eltölteni a konyhában. A köret – egy ízletes, egészséges saláta – önmagában is megállja a helyét.

TRIPLA PARADICSOMOS-PADLIZSÁNOS MOUSSAKA
Idézzük fel otthon a görögországi nyaralás ízeit! A Balkán és a Közel-Kelet egyik legismertebb étele még finomabb, ha jó sok sajtot adunk hozzá.