Bevásárlólista Kedvenc receptek

A Bocuse ellenfelek

28-12-2016

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/A-Bocuse-ellenfelek

A Bocuse ellenfelek
« Vissza
Social Share logo

A Bocuse ellenfelek

Az európai elődöntő győzteseként Széll Tamáson és csapatán a világ szeme – de hogyan látja Tamás a versenynapot, amin ő is a boxba áll, illetve az ellenfeleit?

A Bocuse ellenfelek

Változtattatok valamit a csapaton az elődöntő után?
Ahogy a szólás is mondja, nyertes csapaton nem változtatunk – így a csapatban ismét Szabó Kevin, vesz részt mint commis, és Vomberg Frici lesz a coach. Úgy érzem, minden irányból felkészült csapattal megyünk Lyonba.

Megnyertétek az európai elődöntőt, emiatt nagyok az elvárások veletek szemben. Hogy látod ezt?
Erre egy Forma 1-es példát tudok hozni: a versenyben a pole pozíció nem jó a versenyzőnek, hiszen így neki minden körben arra kell figyelnie, hogy ne rontson, míg a többiek a javításra koncentrálhatnak. Ez nagy nyomást jelent.

Január 24-én, az első napon versenyeztek. Mivel jár ez?
A Bocuse d’Or döntőben az első nap általában nem szerencsés – az elmúlt 30 évben csak egyszer nyert az első napon versenyző szakács. Ekkor a zsűri még óvatosabban pontoz, mert nincs mihez hasonlítaniuk, ezért az első nap versenyzőit belövőknek is szoktuk hívni. A második napot az elsőhöz tudják már hasonlítani, így ott ennyivel könnyebb a dolguk a szakácsoknak. A legnehezebb dolga az első nap első boxában álló versenyzőnek van, ők idén a svédek lesznek. Ehhez képest persze az én helyem, a 12-es box szerencsésebb.

Kik lesznek a legnagyobb ellenfeleid, hogy látod az esélyeket?
Az amerikai és a finn csapat a második napról a legnagyobb ellenfél, az amerikaiakon kívül a teljes favoritmezőny – svédek, dánok, franciák, norvégok – az első napon versenyez. Az USA csapatát esélyesnek gondolom, de persze lehet, hogy a végeredmény nagy meglepetés lesz (lehet, hogy a vegán tányér téma hozza majd), és egy olyan ország nyer majd, akire nem számít senki.

Hogy látod a saját esélyeteket? Milyen helyezést vársz a csapattól?
Nem vagyok nagy esélylatolgató, inkább racionális, de a dobogó a célunk Lyonban. Úgy mondanám, hogy a dobogóra állni optimista vágy, nyerni pedig merész álom.